Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ: Που θα ψάξουν για χρυσό στην Κόνιτσα οι χρυσοθήρες «Ιντιάνα Τζόουνς» απ’ τα Γρεβενά - Τι υπάρχει;

Στην Κόνιτσα ψάχνουν θησαυρό! Μια ομάδα πολιτών από τα Γρεβενά κίνησε τις διαδικασίες για να πάρει τη σχετική άδεια ώστε να προχωρήσει σε εκσκαφές. 
Υπάρχει η πιθανότητα να δεις ένα πρωί ας πούμε, μια περιοχή σκαμμένη αλλά εδώ δε μιλάμε για λαθροεκσκαφείς. Οι άνθρωποι πάνε με το νόμο.
Συγκεκριμένα, στην άδεια εκσκαφής για την ανεύρεση ενός αμύθητου θησαυρού γνωμοδότησε...
αρνητικά το δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κόνιτσας. Πρόκειται για τους Χιονιάδες και για την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ κάνουν λόγο οι ενδιαφερόμενοι.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κόνιτσας, υπάρχει πολύ συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, όταν ένας πολίτης θέλει να σκάψει νόμιμα σε μια περιοχή.
Αρχικά άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Αυτή με τη σειρά της στέλνει το αίτημα για την έκδοση σύμφωνης γνώμης εκ μέρους του οικείου δημοτικού συμβουλίου και έπεται συνέχεια. Πρόσφατα για παράδειγμα, δύο Δήμοι, οι Τρικκαίων και Παρανεστίου Δράμας, έδωσαν θετικές εισηγήσεις σε αντίστοιχα αιτήματα.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κόνιτσας, εμφανίστηκαν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς ενημερώθηκαν ότι είχε περιληφθεί το αίτημά τους στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου. 
Η απόφαση του σώματος ήταν αρνητική αλλά αυτό δεν φράζει το δρόμο των ενδιαφερομένων, αφού προβλέπεται διαδικασία παραπομπής του θέματος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και πάει λέγοντας. Με δυο λόγια, μπορεί να πάρουν την άδεια, με λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια…
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με τις δηλώσεις και το ρεπορτάζ