Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Καχριμάνης “μεταφράζει” Σκουρλέτη: «Υπουργός: από εδώ και πέρα σύνθημά μας η συναλλαγή, για να σωθούμε πολιτικά». Για την απλή αναλογική στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΑΕ

Όπως είπε προ του Καλλικράτη, υποψήφιοι που στον Α΄ γύρο είχαν μόνο 22% εκλέγονταν στο Β΄ γύρο με 51% -έπαιρναν και το 60% των συμβούλων- και εντούτοις μετά αξιοποιούσαν («συναλλαγή» το ονόμασε) άτομα της αντιπολίτευσης, η οποία συχνά είχε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά στον Α΄ γύρο από τον εκλεγέντα στον Β΄ γύρο
Αποκλειστικά το ζήτημα της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση, την οποία εξήγγειλε ο υπουργός κ. Σκουρλέτης απασχόλησε την ομιλία του κ. Καχριμάνη στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΑΕ.  Όπως είπε έχει ταχθεί υπέρ της ενισχυμένης και κατά της απλής αναλογικής καθώς θεωρεί τις συναινέσεις που επιτυγχάνονται ως “συναλλαγές”.
Όπως ανέφερε υποψήφιοι που στον Α΄ γύρο είχαν 22% και 23 % εκλέγονταν στο Β΄ γύρο με 51% -έπαιρναν και το 60% των συμβούλων- και εντούτοις μετά αξιοποιούσαν (αυτό το ονόμασε «συναλλαγή») άτομα της αντιπολίτευσης, η οποία συχνά είχε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά στον Α΄ γύρο από τον εκλεγέντα στον Β΄ γύρο!
«Ο Υπουργός ήρθε επίσημα να μας πει...
ότι διαλύουμε την Αυτοδιοίκηση και από εδώ και πέρα θα είναι σύνθημά μας η συναλλαγή, για να σωθούμε πολιτικά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Καχριμάνη στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΑΕ 18-19 Απριλίου 2018:

«Κύριοι συνάδελφοι, είχα την τύχη στην πορεία στην Αυτοδιοίκηση να έχω κάνει Δήμαρχος Μετσόβου, Νομάρχης Ιωαννίνων και Περιφερειάρχης Ηπείρου. Έχουμε δει στην πράξη τα πράγματα και όχι στη θεωρία. Είναι μεγάλο πράγμα αυτό να τα αντιμετωπίζεις από κοντά τα πράγματα και όχι θεωρητικά. Και για αυτό έχω ταχθεί κατά της απλής αναλογικής.
Θα σας θυμίσω ότι όταν έγινε ο Καποδίστριας, την πρώτη φορά οι εκλογές έγιναν ανοιχτές. Και άρχισε η συναλλαγή. Βλέπαμε τη δεύτερη Κυριακή, έβγαινε Δήμαρχος αυτός που έκανε Αντιδήμαρχο από άλλη παράταξη που ήταν απέναντί του. Και βλέπαμε αποτελέσματα, από το 23% και από το 22% να πιάνει το 51%.
Τότε αναγκάστηκε το κράτος, για λόγους αξιοπρέπειας, να κόψει τη συναλλαγή και απαγόρευσε να συμμετέχουν ως Αντιδήμαρχοι ή Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, από αυτούς που ήταν στη μειοψηφία του Δήμου.
Καταλαβαίνετε ότι ο Υπουργός εδώ σήμερα ήρθε επίσημα να μας πει ότι διαλύουμε την Αυτοδιοίκηση και από εδώ και πέρα θα είναι σύνθημά μας η συναλλαγή, για να σωθούμε πολιτικά.
Τίποτε άλλο δεν έχω να πω»