Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”: Μάχη μεταξύ του υπερκομματικού Ριζόπουλου και του κομματικού Καχριμάνη - Υποψήφιοι ακόμη Γιάννης Καραγιάννης και Θανάσης Οικονόμου!!!

Αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” αναφέρεται στις πιθανές υποψηφιότητες για τις περιφερειακές εκλογές.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα κομματικά επιτελεία δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις 13 περιφέρειες της χώρας και τη συγκρότηση των συνδυασμών, καθώς αποτελούν ιδανικό πολιτικό πεδίο κομματικού ανταγωνισμού εν όψει και των εθνικών εκλογών που θα ακολουθήσουν»
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η εφημερίδα στη «Μάχη της Ηπείρου» όπου αναφέρει αναλυτικά: «Εκεί όπου προβλέπεται πραγματική “μάχη” είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και...
αυτή επικεντρώνεται στο “γαλάζιο” στρατόπεδο, καθώς ο νυν περιφερειάρχης, Αλέκος Καχριμάνης, έχει και επίσημα αντίπαλο τον επικοινωνιολόγο Σπύρο Ριζόπουλο. Από την Πειραιώς, πάντως, φαίνεται να δίνουν “σήμα” υπέρ του Καχριμάνη. Στον ΣΥΡΙΖΑ προκρίνεται η υποψηφιότητα του βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Καραγιάννη, ενώ ο Θανάσης Οικονόμου είναι το πρόσωπο που διεκδικεί τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής». 
Είναι σαφές και με την πληροφόρηση που έχουμε, ότι στην Ήπειρο το σκληρό δίπολο έχει διαμορφωθεί μεταξύ των δύο υποψηφιοτήτων δρομολογώντας από νωρίς και το πλαίσιο για το δεύτερο γύρο. Η δυναμική Ριζόπουλου είναι αυτή που έχει ανησυχήσει έντονα το στρατόπεδο Καχριμάνη, καθώς στο Β΄ γύρο αναμένεται η «Μάχη της Ηπείρου» μεταξύ ενός "υπερκομματικού" Ριζόπουλου και του "κομματικού" Καχριμάνη.
Σημαντικό “αέρα στα πανιά Ριζόπουλου” έδωσε η ομιλία του σε πολυπληθέστατο -μη αναμενόμενο- ακροατήριο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων προ μηνός. Παράλληλα με ενδιαφέρον αναμένεται η ανταπόκριση που θα υπάρξει στην επόμενη ομιλία του στην Άρτα στις 31/3.
Όπως αναφέρεται, πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική και σαφή αμφισβήτηση του νυν Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, γεγονός που τον οδήγησε πρόσφατα να εγκαταλείψει την “υπερκομματική του στάση” και να ζητήσει “παρέμβαση ενίσχυσης” από το Μοσχάτο, η οποία όμως (δήλωση Σπυράκη) απέβη –εκ του αποτελέσματος- απολύτως άκαρπη, ενώ αντιθέτως ενίσχυσε το υπερκομματικό προφίλ του Σπύρου Ριζόπουλου και παράλληλα οδήγησε πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε στάση 50-50 απέναντι στους δύο υποψηφίους.