Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Κατέρρευσε το Θεογέφυρο, ένα θαύμα της φύσης, ένα φυσικό γεφύρι της Ηπείρου!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – Κινδυνεύει και διπλανός Ι.Ν. Αγίου Νικολάου;
Κατέρρευσε ένα θαύμα της φύσης της Ηπείρου, το Θεογέφυρο. Μετά τη Ζίτσα, κοντά στο χωριό Λίθινο ο Καλαμάς έκανε το θαύμα του. Σκάλισε με τα άγρια νερά του τον μεγάλο βράχο και παρουσίασε το παράξενο δημιούργημα «Το Θεογέφυρο» που επί αιώνες διευκόλυνε το πέρασμα του ποταμού μια και αυτός με τα πολλά νερά του δεν επέτρεπε αλλού τη διάβαση.
Μόλις οι κάτοικοι αντίκρισαν το πεσμένο γεφύρι...
ενημέρωσαν αμέσως τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι έκαναν αυτοψία και απλώς επιβεβαίωσαν την κατάρρευσή του.

Το Θεογέφυρο, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα φυσικό γεφύρι. Τα ορμητικά νερά του ποταμού Καλαμά, σκάλισαν τα βράχια και διαμόρφωσαν σε ένα σημείο μια μεγάλη αψίδα. Όπως τα όμορφα, πέτρινα τοξωτά γεφύρια της Ηπείρου, έτσι και στη περίπτωση του Θεογέφυρου, μια σύνδεση δημιουργήθηκε, πάνω από το ορμητικό ποτάμι. Για χρόνια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το φυσικό αυτό πέρασμα, ως άλλο γεφύρι και παρομοιάζοντας το ως τέτοιο, το ονόμασαν Θεογέφυρο, γεφύρι φτιαγμένο από τον Θεό. 
Όμως οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, φούσκωσαν τα νερά του ποταμού που δυστυχώς γκρέμισαν αυτό το υπέροχο δημιούργημα της φύσης. Κίνδυνος που δεν μπορεί να αποκλειστεί υπάρχει και για τον παρακείμενο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου