Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Τα “ΤΟΛΜΗΡΑ”: Η δημοφιλής παραπολιτική στήλη από “ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ” του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ (της Παρασκευής 16-2-2018)

Η ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΑΠΟΝΤΕΣ! ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΤΡΑ! Η ΑΠΕΙΛΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΦΑΝΤΟΙ! Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ! ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Η ΤΕΤΡΑΔΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ! ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΥΜΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΦΟΔΙΟ! ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΙ! Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΟΙ... ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΡΥΦΤΗΚΕ!ΑΝΩ - ΚΑΤΩ
Η ΣΥΜΠΟΝΙΑ...
Έπεσε το γιοφύρι της Πλάκας και πλάκωσε τότε όλη η Κυβέρνηση να κλάψει με όλους τους ντόπιους παράγοντες. Μέχρι και ο Πρωθυπουργός είχε ρίξει το κλάμα της ψυχής του για το κακό που τους βρήκε! Πήγαιναν κι έρχονταν οι ειδικοί, οι οποίοι θα αναστήλωναν το γιοφύρι στο... πιτς φιτίλι. Πέρασαν τρία χρόνια και μη τους είδατε, μη τους απαντήσατε! 
ΑΠΟΝΤΕΣ!
Έπεσε το γιοφύρι του Θεού, το Θεογέφυρο και κανένα πολιτικό δάκρυ δεν χύθηκε. Ούτε ένας βουλευτής δεν πήγε να δει τι έγινε. Ούτε κι  απ’ αυτόν τον Ζιτσιώτη βουλευτή δεν είδαμε να...
δείχνει ένα ενδιαφέρον και να πει δυο λόγια συμπαράστασης στους κατοίκους της περιοχής. Βλέπετε, εδώ δεν παίζει το «κατόπιν ενεργειών μας»!

Η ΑΠΕΙΛΗ...
Με προσφυγή στη δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση που υφίσταται ο ίδιος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας απειλεί ο Δήμαρχος Μιχ. Πλιάκος. Αιτία της προσφυγής είναι η επίθεση που γίνεται μετά το πέσιμο του Θεογέφυρου! Μια συμβουλή στο φίλο Μιχάλη: Κανένα ζήτημα δεν λύνεται με τέτοιου είδους απειλές. Όπως τα παράπονα στο Δήμαρχο, έτσι και οι ευθύνες στο Δήμαρχο πρώτα και όπου αλλού στη συνέχεια...

ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΤΡΑ!
Πονεμένη η ιστορία της διάθεσης της λυματολάσπης από τον Βιολογικό Καθαρισμό των Ιωαννίνων. Έρχεται από παλιά και δεν ξέρει κανείς πού θα πάει το όλο ζήτημα το σήκωσε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο οποίος είδε στην «αυλή» του την εναπόθεση της λυματολάσπης επειδή η εργολαβία για κάποιους λόγους δεν έχει περπατήσει. Το πρόβλημα που δημιουργείται καθόλου μικρό δεν είναι και οι κάθε είδους υπεύθυνοι πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προτού να είναι αργά. Και μια παρατήρηση: Καθόλου καλή δεν είναι η επιλογή των παλιών νταμαριών όπως στην περιοχή Κουτσελιού για εναπόθεση της λυματολάσπης, έστω και μετά την επεξεργασία της. Κατά τ’ άλλα, καλά ακούγονται τα δεκάδες εκατομμύρια για έργα που θα αλλάξουν τα πάσης φύσεως δεδομένα στην περιοχή... 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ...
Έφτιαξε αρκετά νέα στελέχη η Ν.Δ. μέσω του Μητρώου τα οποία αφ’ ενός μεν θα προωθούν την οργάνωση και τις ιδέες του κόμματος και του Κυριάκου Μητσοτάκη κι αφ’ εταίρου απ’ αυτή τη δεξαμενή θα χρησιμοποιήσει στην στελέχωση της κρατικής μηχανής όταν έλθει η ώρα της ανάληψης της εξουσίας. Τέτοια στελέχη έχει στην Ήπειρο η Ν.Δ., από τα οποία τρία - τέσσερα ακολουθούν τη γραμμή και το πρόγραμμα του κόμματος. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε αγρανάπαυση περιμένοντας την ώρα της νομής της εξουσίας...

ΑΦΑΝΤΟΙ!..
Η Ν.Δ. στα πλαίσια της οργανωτικής δομής της έχει διορίσει κατά Νομούς και Περιφέρειες ειδικά κομματικά στελέχη τα οποία έχει χρήσει ως τομεάρχες για να κατευθύνουν την κομματική βάση! Ας μας πει κάποιος αν γνωρίζει ποιοι είναι οι ορισμένοι για την Ήπειρο, τι δουλειά κάνουν και πότε την κάνουν.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...
Ούτε στην εποχή του Τζουμπέ δεν γίνονταν αυτά. Το «κατόπιν ενεργειών μας» επανήλθε για τα καλά κι αυτό επί εποχής αριστεράς όπου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν το πόπολο ότι... κατόπιν ενεργειών τους οι ΔΕΥΑ όλης της χώρας εξασφάλισαν πόρους για έργα μέσω ΕΣΠΑ! Μάλιστα, όλοι οι βουλευτές της χώρας και μεταξύ αυτών οι Ηπειρώτες με πρώτους και καλύτερους τους τέσσερις του Νομού Ιωαννίνων!

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!..
Για να δείτε πόση σχέση έχουν με το αντικείμενο, δεν γνώριζαν ότι οι ΔΕΥΑ είναι δημοτικές επιχειρήσεις και τις περιέγραψαν ως δημόσιες στο αρχικό δελτίο τύπου που εξέδωσαν! Τύφλα νάχει ο Μαυρογιαλούρος σε σχέση μ’ αυτό που έκαναν οι βουλευτές στην προκειμένη περίπτωση.

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ...
Αλλά για να έχουμε το καλό ερώτημα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τι ακριβώς ενέργειες έκαναν για να ενταχθούν οι ΔΕΥΑ σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως είναι το ΕΣΠΑ; Μάλιστα, στο ίδιο πρόγραμμα χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους εντάχθηκαν όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας και άρα... άνθρακες ο θησαυρός, δηλαδή οι δικές τους ενέργειες για τις οποίες επαίρονται οι εν λόγω!

Η ΤΕΤΡΑΔΑ...
Εντύπωση όμως προκαλεί το κοινό δελτίο τύπου των τεσσάρων βουλευτών του Νομού Ιωαννίνων, όχι για το περιεχόμενο, αλλά για την «τετραφωνία». Οι τέσσερις βουλευτές σε μία σπάνια κοινή εμφάνιση, κάτι που αποτελεί την είδηση κι όχι φυσικά τα περί χρηματοδότησης της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης Ιωαννίνων όπως την θέλουν οι ίδιοι!

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ!
Έχουν πεδίον δόξης λαμπρόν για να δοξαστούν οι βουλευτές του Νομού και όλης της χώρας, αλλά δεν έχουν σκοπό να παίξουν σ’ αυτό. Εδώ και τρία χρόνια στρογγυλοκάθισαν στις καρέκλες τους και δεν λένε να... ξεκαρεκλωθούν για κανένα λόγο. Ένα σωρό ζητήματα απασχολούν τον τόπο κι εκείνοι περί άλλων τυρβάζουν. Αυτή την εποχή απασχολούνται με τις πρωτοχρονιάτικες πίτες ως να είναι οι μόνοι πονοκέφαλοί τους.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...
Σε ενδεχόμενο εκλογών, πρόωρων ή μη, κάποιοι από δαύτους δεν θα ξαναδούν βουλευτική καρέκλα. Δεν μιλάμε για υπουργικό θώκο, διότι σε κάτι τέτοια η Ήπειρος δεν είναι προνομιούχος. Αν δεν ήταν η Όλγα Γεροβασίλη από την Άρτα, η οποία έχει κοινή καταγωγή με τον Πρωθυπουργό, η Ήπειρος θα ήταν εντελώς ορφανή. Όχι πως τώρα είναι σε καλύτερη θέση, αλλά απλά έχουν τηρηθεί τα προσχήματα στην προηγούμενη περίπτωση...

ΘΥΜΗΣΤΕ ΜΑΣ...
Αλλά ας μας θυμίσει κάποιος σε ποια άλλα μεγάλα ζητήματα της Ηπείρου έβαλαν τη σφραγίδα τους οι κυβερνητικοί βουλευτές, οι οποίοι προχθές πανηγύρισαν την ένταξη χρηματοδότησης των ΔΕΥΑ. Μη μου πουν στην Ιόνια Οδό διότι μ’ αυτή τη μόνη σχέση που έχουν είναι το κόψιμο κορδελών!

ΤΟ ΕΦΟΔΙΟ!..
Με αυτό το «δελτίο τύπου» ως εφόδιο στον πολιτικό τους και κομματικό τους ντρορβά οι βουλευτές Ηπείρου θα πορευτούν στις επόμενες εκλογές ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να ξανακάτσουν σε βουλευτική καρέκλα. Ας ρίξουν όμως από τώρα σκουρτσίτσα για το ποιος θα είναι ο ένας, άντε το πολύ δύο βουλευτές που θα εκλεγούν στα Γιάννενα!

ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΙ!..
Και για να έχουμε το καλό ερώτημα: Αφού οι βουλευτές μερίμνησαν για να ενταχθούν οι ΔΕΥΑ σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις επιχειρήσεις είναι αχρείαστοι; Δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει τίποτε που να γίνεται διεκδίκηση αυτών των πόρων; Αφού έχουν τέτοιες δυνατότητες μήπως μπορούν να κάνουν κάτι και για την λυματολάσπη;

Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ...
Δουλειές του ποδαριού έχει ανοίξει το Υπουργείο Παιδείας με την απόφαση συνένωσης ΑΕΙ-ΤΕΙ. Χωρίς να προετοιμάσει το έδαφος για μια ομαλή μετάβαση από το παλιό καθεστώς στο νέο, αντίθετα έφερε μια αναστάτωση άνευ προηγουμένου χωρίζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα και στη μέση η εκπαίδευση, η οποία μάλλον βγαίνει λαβομένη.

ΟΙ... ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ!
Όλη αυτή η τακτική του Υπουργείου να προσπαθεί ακόμη και με εγκάθετους κομισάριους να αλλάξει το υπάρχον καθεστώς ανάγκασε καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να αντιδρούν δημοσιοποιούντες την σφοδρή αντίθεσή τους σ’ αυτό που πάει να κάνει το Υπουργείο χωρίς πριν να έχει ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα για να έχει και την δική της σύμφωνη γνώμη.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...
Είδαμε αυτές τις μέρες καθηγητές να δίνουν συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ, να συμμετέχουν σε συνεδριάσεις της Συγκλήτου και να αντιδρούν σε ό,τι πάει να γίνει και που σε κάποιες περιπτώσεις πάει το Υπουργείο να καταργήσει ακόμη και πανεπιστημιακά τμήματα αρχής γενομένης από το Φ.Π.Ψ. Απ’ ότι μαθαίνουμε, κάπου και ο Πρύτανης κ. Γ. Καψάλης δεν φαίνεται να τους τα λέει και πολύ καλά, οπότε οι καθηγητές ακόμη περισσότερες αμφιβολίες και φόβους εκφράζουν για το «νέο» που πάει να γίνει...

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ...
Να δείτε που αυτή η ανακατοσούρα που γίνεται στο πανεπιστήμιο θα φέρει ακόμη και αλλαγές σ’ επίπεδο διοίκησής του! Γίνονται νέες συμμαχίες, οι οποίες έχουν αρχίσει ν’ αμφισβητούν την ορθότητα των κινήσεων που γίνονται από την σημερινή Πρυτανεία, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για νέο «καθεστώς» όποτε γίνουν οι πρυτανικές εκλογές.

ΚΡΥΦΤΗΚΕ!..
Αλήθεια, πού ήταν κρυμένος ο στρατάρχης Πάνος Καμμένος τις ώρες που γίνονταν το σώσαι στα Ίμια; Μη μου πει κανείς όταν ήταν Πεντάγωνο και συντόνιζε τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο, όπου λίγο έλειψε να πάρει φωτιά το πελεκούδι! Να δείτε που θα θέλει να δοξαστεί κρυπτόμενος όπως κάποιοι άλλοι το 1996 που «πολεμούσαν» από το MEGA με τον Χατζηνικολάου!   

ΑΝΩ - ΚΑΤΩ...  
Πάνω που την είχε καταβρεί η Κυβέρνηση με το σκάνδαλο Novartis με το οποίο ήθελαν να σκεπάσουν τον ξεσηκωμό των Ελλήνων με τα συλλαλητήρια, έρχεται και τους κάθεται η παρ’ ολίγον στραβή των Ιμίων! Αυτό δεν το έστησε η Κυβέρνηση αλλά ο Ερντογάν με τον οποίο πριν τα είχε πει ο Αλέξης! Όπως και τότε, έτσι και προχθές ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Καμμένος κρύφτηκε ή τον έκρυψαν φοβούμενοι μη κάνει καμιά μ...α και τρέχουν και δεν σώνουν!

Και για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης 
ggtolmiros@hotmail.com