Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Πρόεδρος στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων με τη 2η ψηφοφορία ο κ. Γιάννης Μήτσης με 20 ψήφους, έναντι 11 του κ. Δημ. Δημητρίου

Στην πρώτη Δημητρίου - Μήτσης ήρθαν 15-15!!! Τριγμοί στην ΝΟΔΕ εξαιτίας άτυχων χειρισμών της
Με τις έδρες να είναι Δημητρίου 15, Γκίκας 11, Μήτσης 5 και την παράταξη "Ισχυρό Επιμελητήριο" (έλαβε 36,42%) του κ. Γρηγ. Γκίκα να μην διεκδικεί την προεδρία, αλλά να στηρίζει τον κ. Δημ. Δημητρίου “σημαδεύτηκε” η χθεσινοβραδινή διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Κατά την οποία ο κ. Δημ. Δημητρίου ήθελε (όπως και έγινε τελικά) αντί του ιδίου ως επικεφαλής της παράταξης που πήρε 48,13% να εκλεγεί πρόεδρος ο επικεφαλής της τρίτης (με 15,45%) παράταξης, ο κ. Γιάννης Μήτσης!!!
Κατά την πρώτη ψηφοφορία (απαιτούνται 16 ψήφοι)...
ισοψήφισαν με ψήφους 15-15 Δημητρίου και Μήτσης, ενώ απουσίαζε ένας της παράταξης "Ισχυρό Επιμελητήριο" του κ. Γκίκα, ο οποίος προσήλθε στην 2η ψηφοφορία. Εάν ο συγκεκριμένος (κ. Λ) δεν απουσίαζε, όλα δείχνουν ότι ο κ. Δημητρίου θα είχε εκλεγεί πρόεδρος με 16 ψήφους από την πρώτη ψηφοφορία.

Στην ψηφοφορία αυτή καταδείχτηκε το έντονο εσωτερικό πρόβλημα της παράταξης Δημητρίου, καθώς 5 από τους 15 συμβούλους της δεν ψήφισε τον κ. Μήτση, αλλά τον ίδιο τον κ. Δημητρίου, τον οποίο “υποχρέωσαν” να είναι υποψήφιος!!! Και τούτο, παρότι είχε επέλθει συμφωνία της παράταξής του με την παράταξη του κ. Μήτση για συνεργασία στο σχηματισμό της νέας διοίκησης.
Έτσι χρειάστηκε να γίνει επαναληπτική ψηφοφορία κατά την οποία αυτή τη φορά ο Γιάννης Μήτσης συγκέντρωσε 20 ψήφους, το σύνολο δηλαδή των συμβούλων της παράταξής του και της παράταξης Δημητρίου. Ο Δημήτρης Δημητρίου δεν πήρε ούτε την δική του ψήφο, αλλά έλαβε και τις 11 ψήφους της παράταξης Γκίκα!!!

Την έχασαν μέσα από τα χέρια τους!!!
Η παράταξη του κ. Δημητρίου έχασε την προεδρία του Επιμελητηρίου μέσα από τα χέρια της και εξ αιτίας μιας συμφωνίας που πολλά της μέλη δεν γνώριζαν το ακριβές πλαίσιο. Αυτό προκάλεσε έντονες εσωπαραταξιακές γκρίνιες.
Όπως έγινε γνωστό οι δύο παρατάξεις Μήτση και Δημητρίου έχουν καταλήξει σε ένα προγραμματικό κείμενο αρχών, βάσει των οποίων θα διοικηθεί το Επιμελητήριο Ιωαννίνων τα επόμενα τέσσερα χρόνια, το οποίο περιλαμβάνει προγραμματικές θέσεις και της μιας και της άλλης παράταξης.
Αναμένεται ο κ. Γιάννης Μήτσης να παραιτηθεί σε 15 μήνες (το Μάρτιο του 2019) και να εκλεγεί τότε πρόεδρος ο κ. Δημ. Δημητρίου.

Παράλληλα τριγμοί υπάρχουν και στην τοπική ΝΟΔΕ της ΝΔ εξαιτίας άτυχων χειρισμών της στο συγκεκριμένο ζήτημα. Στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε λεπτομερώς.