Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση για τους μαθητές του Δήμου Ζίτσας με την Άννα Βερούλη και το Νίκο Μιχαλόπουλο

«Πρωταθλητές στη ζωή μας μπορούμε να γίνουμε όλοι. Αρκεί το όνειρό μας να κατασταλάξει στην ψυχή μας και το ονειρεύομαι να μετατραπεί σε θέλω-μπορώ», προέτρεψε τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Ζίτσας η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ακοντισμού Άννα Βερούλη σε εκδήλωση που οργάνωσαν ο Δήμος Ζίτσας και οι Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Η κα Βερούλη και ο επίσης πρωταθλητής, Βαλκανιονίκης...
εκπαιδευτικός και συγγραφέας Νίκος Μιχαλόπουλος μίλησαν στους μαθητές Δημοτικών, του Γυμνασίου και του Λυκείου Ελεούσας σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις σήμερα το πρωί παραθέτοντας βιώματα και εμπειρίες ζωής για τις αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό, τη σημασία της σωστής διατροφής και της άσκησης και την επίλυση του σχολικού εκφοβισμού μέσα από τον αθλητισμό. 
«Στα δύσκολα φαίνεται ο νικητής», είπε παίρνοντας το λόγο ο κ. Μιχαλόπουλος συμπληρώνοντας την κ. Βερούλη η οποία επεσήμανε πως από τα βασικά που μαθαίνουν οι αθλητές μέσα από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό είναι «να χάνουμε με αξιοπρέπεια και να κερδίζουμε χωρίς ματαιοδοξία». 
«Σημαντικές», χαρακτήρισε τις εκδηλώσεις στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος γιατί όπως εξήγησε, προάγουν στα παιδιά πρότυπα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να πορευτούν στη ζωή τους. «Έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε σήμερα δύο ανθρώπους που υπήρξαν πρότυπα για τον ελληνικό αθλητισμό και παραμένουν πρότυπα με τις εκδηλώσεις τους ανά την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά και παρότρυνε τους μαθητές «να επιλέγουν ως πρότυπο ότι θα τους παρακινήσει να κάνουν ένα βήμα μπροστά». 
Στις εκδηλώσεις που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών χαιρετισμό απεύθυναν η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού και η Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού -Αθλητισμού Γιαννούλα Γεωργούλη.

Παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Φώτης Ράρρας, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Χριστίνα Παπαδημητρίου και Βαγγέλης Γκουγιάννος, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ελεούσας Δημήτρης Αθανασίου, οι Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων.