Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ερώτηση για τα δεδουλευμένα των δασικών υπαλλήλων

Ο Κώστας Τασούλας, Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, σε σχέση με την καταβολή των δεδουλευμένων στους δασικούς υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
Η ερώτηση αναφέρει αναλυτικά:...

Ερώτηση 
Προς τους κ.κ.Υπουργούς: 1) Εσωτερικών και
2) Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θέμα: Απαράδεκτη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων στους δασικούς υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας
Οι εργαζόμενοι στις κεντρικές υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (καθώς και των υπολοίπων της χώρας) υλοποιούν, μεταξύ άλλων, κάθε χρόνο το Πρόγραμμα Πρόληψης λαθροϋλοτομιών και δασοπροστασίας, η σημασία του οποίου είναι σημαντική και αυτονόητη ενόψει του σκοπού που επιτελεί. Η δαπάνη υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος βαρύνει τις πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου, ενός Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Παρά το ότι το πρόγραμμα υλοποιήθηκε επιτυχώς τα έτη 2015,2016 και 2017 στους εργαζόμενους δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα δεδουλευμένα τους, τα οποία αντιστοιχούν στην εργασία που παρείχαν τις αργίες, τις εξαιρέσιμες ημέρες και υπερωριακά τις απογευματινές ώρες καθημερινά, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου και της διοίκησης του Πράσινου Ταμείου και εγκυμονεί κίνδυνος ακόμη και παραγραφής μέρους των οφειλομένων ποσών!
Σημειώνεται πως έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας κατανεμήθηκαν τα ποσά που αντιστοιχούσαν στην υλοποίηση των προγραμμάτων από το Πράσινο Ταμείο.
Επιπλέον οι εργαζόμενοι στις δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας δεν έχουν λάβει και το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσης (δεδουλευμένα) για τις εκτός έδρας μετακινήσεις και για τη νυκτερινή τους απασχόληση το τρέχον έτος από τον τακτικό προϋπολογισμό. 
Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι κ.κ.Υπουργοί: 1) Εσωτερικών και
2) Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν άμεσα, ώστε να αποδοθούν όλα τα οφειλόμενα ποσά στους δασικούς υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
Αθήνα 16-11-2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Τασούλας Κώστας