Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί !!!

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα διόδια
Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, στις 8/11/2017 έγινε φανερό για μια ακόμα φορά η σύμπλευση όλων των άλλων παρατάξεων σε βασικά θέματα. 
Σε θέματα που πρέπει να πεις «τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη». Όταν πρέπει να πάρεις ξεκάθαρη θέση και να πεις χωρίς ήξεις-αφήξεις αν είσαι με τα συμφέροντα των εργαζομένων ή του αστικού...

κράτους, του κεφαλαίου, των οδηγιών της Ε.Ε.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση  με θέμα τα διόδια, προέκυψε ταυτότητα απόψεων των άλλων και μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» πρότεινε την κατάργηση τους. Συγκεκριμένα οι προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  ήταν οι εξής:
“ Η «Λαϊκή Συσπείρωση» από την πλευρά της καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, όλο το λαό να παλέψουν για την κατάργηση των διοδίων. Να διεκδικήσουν:
- Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων.
- Να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες.
- Να σταματήσει η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού Α.Ε.
- Να καταργηθούν όλα τα διόδια στους οδικούς άξονες όλης της χώρας και να γίνουν όλα τα έργα υποδομής λαϊκή περιουσία, ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα και με ασφάλεια ο λαός, χωρίς να πληρώνει χαράτσια. ”
 Με αυτές τις προτάσεις διαφώνησαν οι άλλες παρατάξεις.
Πρέπει να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι στη σύμπλευση των άλλων παρατάξεων βοήθησε με την εισήγησή της η ΑΡΠΗ (Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο ), γεγονός που σχολίασε σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση». Από την πλευρά της η ΑΡΠΗ αντί να εξηγήσει στον κόσμο γιατί στα αιτήματά της δεν ζητάει την κατάργηση όλων των διοδίων ζητάει τα …ρέστα από τη συνέπεια της «Λ.Σ», καλώντας μας  να μπούμε στο δρόμο της ενωτικής αγωνιστικής δράσης, όπως απαιτούν οι σημερινές ανάγκες και οι εργαζόμενοι !!! Να μπούμε δηλαδή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να ζητήσουμε τι; Επιτροπή αγώνα με τις δυνάμεις της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης; Να ζητήσουμε μείωση των διοδίων; Να μπει μπροστάρης η …Περιφέρεια;  Καλά μυαλό δεν έβαλαν από την ανάλογη ταχτική τους στο ζήτημα της ΔΩΔΩΝΗΣ;                                                  Διαβάζοντας κάποιος προσεκτικά την εισήγηση της ΑΡΠΗ για τα διόδια μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την πολιτική ταυτότητά της η οποία μόνο τα λαϊκά συμφέροντα δεν εξυπηρετεί. Αναφέρει για παράδειγμα τη σωστή διαπίστωση εισαγωγικά ότι: « Οι οδικοί άξονες πρέπει να είναι ελεύθεροι χωρίς διόδια και επιβαρύνσεις για όλους τους πολίτες». Όμως πουθενά στα αιτήματα λόγος για κατάργηση όλων των διοδίων!!! Φυσικά αυτή είναι η πρώτη βασική …έκπτωση για να συμφωνήσουν όλοι !!! Στη συνέχεια αφού κάνουν ένα διαχωρισμού αστικού κράτους ( Εγνατία) και μονοπωλιακών κατασκευαστικών ομίλων (Ιόνια οδός) ζητάνε:Να μειωθούν τα υπόλοιπα διόδια (όπως της Τύριας) σε πρώτη φάση αντισταθμίζοντας τα κέρδη της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ. Να μην επιτρέψουμε να μπουν διόδια στο Δροσοχώρι. Να συσταθεί μια Πανηπειρωτική Επιτροπή και καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να μπει μπροστά στην διεκδίκηση αυτών των αιτημάτων.!!! Προτείνουμεε επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο να συγκροτήσει Επιτροπή από έμπειρους οικονομολόγους και μηχανικούς και να φέρουν έκθεση πραγματικής εκτίμησης για το κόστος του έργου, την περίοδο αποπληρωμής και κατά συνέπεια τα αναλογούντα διόδια. Σε αυτό το πλαίσιο στο οποίο με χαρά συμφώνησαν οι άλλες παρατάξεις, ιδιαίτερα αυτή του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» να συμβάλει για να την προφυλάξουν από την απομόνωση !!!
Αλήθεια ! Δεν έχουν διδαχθεί τίποτε από τη μέχρι τώρα αγωνιστική ταξική πορεία του κινήματος ή συνειδητά με την πολιτική τους προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην πορεία ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος; Όσο για τις δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχουν σταθεί στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον αγώνα της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ χρυσοπληρωμένων από τους εργαζόμενους διοδίων. Έχουν δώσει το παρών στο κλείσιμο των διοδίων διότι έχουν πείρα από δημιουργία επιτροπών. Όσο για την ΑΡΠΗ καλό θα ήταν να έχει επίγνωση του γνωμικού « στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» , όταν αναφέρεται στην «Λαϊκή Συσπείρωση».