Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Επισκέψεις σε έργα του Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020 στο πλαίσιο της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Π. Ηπείρου

Στο πλαίσιο της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 διοργανώθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου Τεχνική Συνάντηση και επισκέψεις σε συγχρηματοδοτούμενα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος».
Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και των υπηρεσιών ΕΣΠΑ, συμμετείχαν στην Τεχνική Συνάντηση (Πέμπτη 9 Νοεμβρίου) και στη...
συνέχεια συνοδευόμενοι από στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας, επισκέφθηκαν δύο εν λειτουργία έργα που χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020, καθώς και τη μονάδα ΑΣΑ.

Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζίτσας και το Πολυδύναμο Κτίριο για τη στέγαση νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα οποία ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία τους. Στις επισκέψεις παραβρέθηκαν – μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος και η πρόεδρος του Τμήματος ΒΕΤ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αικ. Ψαρροπούλου.
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζίτσας – από τα πρώτα που τέθηκαν σε λειτουργία πανελλαδικά- προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης (σχετικά με προγράμματα πρόνοιας – κοινωνικής ένταξης) στους ενδιαφερόμενους πολίτες. Ο προϋπολογισμός της συγχρηματοδοτούμενης πράξης ανέρχεται σε 112.320 ευρώ.
Το Πολυδύναμο Κτίριο για τη στέγαση νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (με τελικό προϋπολογισμό 5.449.195 ευρώ) αφορά στο διώροφο κτήριο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου, καθώς και την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργικότητά του.
Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνοδευόμενοι από την Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Περιβάλλοντος κ. Τ. Καλογιάννη, επισκέφθηκαν τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων στο Δήμο Δωδώνης. Παρουσία του Δημάρχου Δωδώνης κ. Χρ, Ντακαλέτση, της προϊσταμένης της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ε. Παπανικολάου και εκπροσώπων της κατασκευάστριας εταιρείας, παρακολούθησαν την εξέλιξη των εργασιών, διατυπώνοντας άκρως θετικά σχόλια για την πορεία του έργου.