Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ριζόπουλος: Ο Καχριμάνης «…συμπεριφέρεται σαν φύλαρχος» & «…είναι αχλάδι και ο άλλος αεροπλάνο»!!!

(ΒΙΝΤΕΟ) Με γνώσεις, όρεξη αλλά και σημάδια εκνευρισμού και υπεροψίας η πρώτη συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου Σπ. Ριζόπουλου
Συμπεριφορά φυλάρχου απέδωσε στον κ. Καχριμάνη ο Σπύρος Ριζόπουλος, χωρίς σε άλλο σημείο να παραλείψει να μιλήσει για “κουτοπονηριές”. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στο γραφείο του κ. Καχριμάνη «…για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους θα πρέπει να προσκυνήσουν σε ένα απερίγραπτο αλιβερίσι με έναν άνθρωπο που έχει αποφασίσει να συμπεριφέρεται σα φύλαρχος».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Ριζόπουλος, απαντώντας σε εύστοχη ερώτηση -δημοσιογραφική "τοποθέτηση"- του Παν. Μπούρχα σύγκρινε ένα αχλάδι με ένα αεροπλάνο!!! Συγκεκριμένα ανέφερε «Ο κ. Καχριμάνης και εγώ δεν έχουμε κανένα απολύτως κοινό στοιχείο. Αν οποτεδήποτε... 
κάναμε κάποιο debate –αμφιβάλω εάν ο κ. Καχριμάνης εμφανίζονταν- θα ήταν η μεγαλύτερη “σούπα” του αιώνα γιατί θα διαπιστώνατε ότι δεν θα υπήρχε δυνατότητα πολιτικού διαλόγου. Ο ένας είναι αχλάδι και ο άλλος είναι αεροπλάνο» είπε ο κ. Ριζόπουλος βγάζοντας ασφαλώς υπεροψία και εκνευρισμό όταν ο Παναγιώτης Μπούρχας τον ρώτησε «Γιατί κερδίζει ο Καχριμάνης; Ξέρει να κερδίζει, πήρε 51%, είναι καλός δεν μπορεί να είναι τόσο κακός όσο του καταλογίζουν, βοηθάει τον κόσμο, αγωνίζεται, παλεύει…».  
Βγάζοντας υπεροψία και συνεχίζοντας την απάντησή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου είπε «Διαλέξτε ποιο από τα δύο δεν με νοιάζει. Γιατί για να μπορέσεις να κάνεις πολιτικό διάλογο πρέπει να υπάρχουν κάποια κοινά σημεία. Ούτε οι αφετηρίες μας είναι κοινές, ούτε η αντίληψη της πολιτικής είναι κοινή», σημειώνοντας ωστόσο πως η επιλογή ανήκει στους Ηπειρώτες.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στο σημείο αυτό


Οι εντυπώσεις που άφησε
Μάλλον ως θετικές κρίνονται οι εντυπώσεις που άφησε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην ΒΗΜΑ TV και στο δημοσιογράφο Παν. Μπούρχα ο κ. Σπύρος Ριζόπουλος.
Έδειξε ότι έχει γνώσεις, όρεξη, κατασταλαγμένες κουβέντες, πατριωτισμό, σημαντική εμπειρία σε πολιτική και προγράμματα. Έκανε λόγο για πρωτογενή παραγωγικότητα, δεν απέφυγε όμως -ίσως και ενσυνείδητα- κάποια σημάδια εκνευρισμού και υπεροψίας, .
Αφού αρχικά αναφέρθηκε σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα και στο ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ, καθώς και για την πιθανότητα εκλογών, ακολούθως η συζήτηση μπήκε στην ουσία, στα της υποψηφιότητας του Σπύρου Ριζόπουλου για την Περιφέρεια Ηπείρου απέναντι στον Αλέκο Καχριμάνη.

Πως αυτοπροσδιορίστηκε
«Είμαι επαγγελματίας της πολιτικής, χωρίς να είμαι επαγγελματίας πολιτικός» διευκρίνισε αρχικά ο κ. Ριζόπουλος και συνέχισε «Πιστεύω στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στην έννοια της επιλογής, στην αξιοκρατία, στην αριστεία, στη ραχοκοκαλιά των μικρομεσαίων και στην ανάπτυξη» διευκρινίζοντας και διαχωρίζοντας
«Άλλο πράγμα είναι να είσαι υποψήφιος βουλευτής που οφείλεις να εντάσσεσαι στο πλαίσιο μιας οργανωμένης ταυτότητας -κάτι που δεν με αφορά- και άλλο η συλλογική προσπάθεια πολιτών με συγκεκριμένες ιδεολογικές αναφορές για τη διαμόρφωση ενός προγράμματος…», ενώ έδειξε ότι δεν εντάσσεται στις παραδοσιακές κομματικές γραμμές.

Θα είναι υποψήφιος
Ο κ. Ριζόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και ξεκαθάρισε ότι  τα χαρακτηριστικά της πολιτικής του είναι συγκεκριμένα η εξωστρέφεια, η καταστρατήγηση των πελατειακών σχέσεων (που όπως είπε είναι στην Ήπειρο άμεσα συνδεδεμένες με τη ματαιότητα και τη μουγγαμάρα).
Χωρίς αυθαίρετο λαϊκισμό αλλά με επιθετικότητα όπως είπε, επισημαίνοντας ότι και η Ήπειρος χρειάζεται τη δική της “Συμφωνία Αλήθειας”.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ στο σημείο αυτό


Ο …φύλαρχος Καχριμάνης και οι κουτοπονηριές του
Εξαπολύοντας επίθεση στον κ. Καχριμάνη, τόνισε «…ήρθε η στιγμή της ανανέωσης για να μπορέσουν να ανατραπούν όλοι οι αρνητικοί δείκτες οι οποίοι μαστίζουν την Ήπειρο» λέγοντας ότι είναι 10ετίες ολόκληρες στο προσκήνιο και ότι έχουν προσπαθήσει το έχουν προσπαθήσει.
Όπως είπε ως Ηπειρώτες είμαστε τελευταίοι στην οικονομία, τελευταίοι στην εξωστρέφεια, τελευταίοι στο τουριστικό προϊόν, τελευταίοι στις εξαγωγές.
«Που είναι η αποτελεσματικότητα του κ. Καχριμάνη» διερωτήθηκε και …έριξε τα βέλη του «το γεγονός ότι το γραφείο του κ. Καχριμάνη έχει μετατραπεί σε ένα κινητό ΚΕΠ, αυτό είναι γραφείο Περιφερειάρχη; Με υπηρεσίες που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, με δημάρχους που υπάρχει ένα απίστευτο “δούναι και λαβείν” και για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους θα πρέπει να προσκυνήσουν σε ένα απερίγραπτο αλιβερίσι με έναν άνθρωπο που έχει αποφασίσει να συμπεριφέρεται σαν φύλαρχος;» (στο 15:26).
Δεν παρέλειψε να κάνει και λόγο για …κουτοπονηριές αναφέροντας κάποια παραδείγματα (στο 19:30) με πινακίδες κλπ και καταλογίζοντας ότι υλοποιούνται έργα με μικροσκοπιμότητες και αποκλειστικό κριτήριο τη μέτρηση των σταυρών. Και χαρακτήρισε τον Καχριμάνη ως …”μια από τα ίδια” που έχει κουράσει…

Εν κατακλείδι φαίνεται έτοιμος…
Γενικά ο Σπύρος Ριζόπουλος έδειξε πολιτικά έτοιμος, με θέσεις και προτάσεις αλλά και με σαφή αντίληψη των ζητημάτων της Περιφέρειας. Χωρίς να κουράσει με το λόγο του, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον σε μία συνέντευξη που κόντεψε τη μία ώρα. Υπήρξαν βέβαια στιγμές που δεν απέφυγε το πλάτιασμα και κάποιες μικρές επαναλήψεις, δεν άφησε όμως γκρίζες ζώνες και σημεία αναπάντητα.
Απέφυγε τις υπεκφυγές και είχε ευθύτητα και πολιτικό θάρρος, αφού δεν δίστασε να κάνει κάτι που πάρα πολλοί αποφεύγουν, δημόσια τουλάχιστον. Να καταλογίσει δηλαδή στον κ. Καχριμάνη συγκεντρωτική συμπεριφορά τύπου “ενός ανδρός αρχή” χαρακτηρίζοντάς τον “φύλαρχο”.
Ακόμη δεν δίστασε (έστω και υπεροπτικά) να μιλήσει για “κουτοπονηριές” του Περιφερειάρχη και στο βαθμό που ερμηνεύουμε σωστά τα λόγια του είπε ότι ο κ. Καχριμάνης σε πολιτική κουβέντα-debate «… είναι αχλάδι» χωρίς δυνατότητα πολιτικού διαλόγου, όταν ο ίδιος ο κ. Ριζόπουλος συγκριτικά «…είναι αεροπλάνο»!!!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
(μετά από τη συζήτηση για την κεντρική πολιτική)