Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Υποβολή προτάσεων για τη «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»

Έργα και υποδομές βελτίωσης της πρόσβασης στη γεωργική γη και τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις μπορούν να ενταχθούν στην αντίστοιχη πρόσκληση (Δράση 4.3.4.«Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις») που με απόφαση...
του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ε.Υ.Δ. Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020.

Δυνητικοί δικαιούχοι της πρόσκλησης είναι οι Δήμοι της Ηπείρου, ενώ η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.400.000 ευρώ.
Η δράση αφορά στη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.
Ειδικότερα, το πεδίο εφαρμογής της δράσης περιλαμβάνει τη βελτίωση υφιστάμενων δρόμων πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφική εκμετάλλευση, και συγκεκριμένα εργασίες που βελτιώνουν ουσιαστικά τα χαρακτηριστικά τους (γεωμετρικά στοιχεία, τεχνικά έργα, οδοστρωσία) και όχι συνήθεις εργασίες συντήρησης. Δεν περιλαμβάνονται δρόμοι που εξυπηρετούν τη γενική κυκλοφορία και αποτελούν μέρος του ευρύτερου οδικού δικτύου, καθώς και δρόμοι χαρακτηρισμένοι ως δασικοί. Η δράση εφαρμόζεται σε αγροτικές περιοχές, εκτός σχεδίου οικισμών, των Δήμων που περιλαμβάνονται στους Νομούς της Ηπείρου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/07.06.2010).
Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν από τις 16/08/17 έως τις 29/09/17 και ώρα 14.00 και θα εφαρμοστεί η μέθοδος της συγκριτικής αξιολόγησης.
Περαιτέρω πληροφορίες για το Π.Α.Α. 2014-2020, το σύστημα διαχείρισης, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων, τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων βρίσκονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.agrotikianaptixi.gr και www.peproe.gr. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται επίσης στον κ. Μανώλη Ματσάγκα, τηλέφωνο 2651 3 60522.