Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ερώτηση Γ. Αμυρά, για τα αδέσποτα στο Πανεπιστήμιο

Κύκλοι του Δήμου Ιωαννιτών αναφέρουν ότι αρμόδιο είναι μόνο το Πανεπιστήμιο, αφού ο χώρος του είναι ιδιωτικός και κλειστός
Με ερώτηση που επανακατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη ζητά εξηγήσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατό (100) συνολικά ξένοι φοιτητές και όχι μόνο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπό την απειλή των αδέσποτων ζώων.
Οι φοιτητές έγραψαν κι έστειλαν επιστολή σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους, όπως στην....
Πρυτανεία, τον Δήμο Ιωαννιτών, την Αστυνομία και φιλοζωικές οργανώσεις. 
Για να μη στείλουν την επιστολή και στις πρεσβείες τους και εκτεθούμε διεθνώς, ο Γιώργος Αμυράς επιμένει να ζητά την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών καθώς το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Ιωαννιτών είναι υπερπλήρες και χωρίς κτηνιατρικό προσωπικό. 

Ο Δήμος Ιωαννιτών
Όπως αναφέρουν κύκλοι του Δήμου Ιωαννιτών που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, κακώς αποδίδεται ευθύνη στο Δήμο για τα αδέσποτα στο εσωτερικό της Πανεπιστημιούπολης. Τούτο καθόσον πρόκειται για ιδιωτικό (του Πανεπιστημίου) περίκλειστο χώρο και όχι για κοινόχρηστο χώρο, όπου η νομοθεσία καθορίζει για τους δήμους υποχρεώσεις. Και κατ΄ αναλογία τον "προσομοιάζουν" με μεγάλο οικόπεδο, όπου βρίσκονται κατοικίες. Όμως ο δήμος, όπως τονίζουν, σε κάθε περίπτωση καταβάλλει το μέγιστο των προσπαθειών του.