Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΝΟΔΕ Ιωαννίνων: Αναγκαία συνθήκη για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, είναι η έξοδος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την εξουσία

Την πόλη μας επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Ρήγας, προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για το Περιφερειακό  Συνέδριο... "Ανάπτυξης" ξεκινά στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και συνεχίζει:
Μίλησε για το κλείσιμο της αξιολόγησης, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη 16μηνη καθυστέρηση σε άπαντες πλην της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ήταν όμως ο κ. Τσακαλώτος που...
ομολόγησε τον περασμένο Ιανουάριο (όπου είχαν συμπληρωθεί ήδη 11 μήνες καθυστέρησης), ότι η κυβέρνηση είχε ολοκληρώσει μόλις το ένα τρίτο από τα συμφωνηθέντα μέτρα και άρα έφερε ακέραιη την ευθύνη της καθυστέρησης αυτής. Τόνισε επίσης ότι "Το να έχεις μία αντιπολίτευση που στον στρατηγικό της σχεδιασμό είναι να ζητάει εκλογές από την πρώτη μέρα και να προσπαθεί να διαμορφώσει ένα τοπίο που δεν θα ολοκληρωνόντουσαν αυτά τα οποία η κυβέρνηση σχεδίαζε για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου, όσο κομματικό συμφέρον και να ήταν αυτό, είναι τεράστιο λάθος". Μάλλον θα αναφέρονταν στο ΣΥΡΙΖΑ και τον κ.Τσίπρα προσωπικά, που δεν έχανε ευκαιρία να απαιτεί την προσφυγή στις κάλπες κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, που απειλούσε τους Ευρωπαίους εταίρους μας να μην κλείσουν καμία αξιολόγηση και καμία συμφωνία με τον κ.Σαμαρά, γιατί ο ίδιος δεν θα τηρούσε καμία συμφωνία μαζί τους, παρά θα έσκιζε τα Μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθρο... Δυστυχώς για τον κ.Ρήγα και τον ΣΥΡΙΖΑ και ευτυχώς για τη χώρα μας, οι συμπολίτες μας δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

 Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί και στην πρόσφατη κρίση της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη. Αντί να αντιληφθούν πόσο θεμελιώδης είναι η σημασία των θεσμικών αντίβαρων, όπως αυτά της Δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών, προκειμένου να διαφυλαχτούν οι ελευθερίες και τα δικαιώματα του πολίτη απέναντι στην κυβερνητική αυθαιρεσία, έχουμε ένα πρωθυπουργό που μιλάει για "θεσμικά εμπόδια" και μια κυβέρνηση που παρεμβαίνει διαρκώς επιδιώκοντας τον πλήρη έλεγχο της εξουσίας. Ως εκ τούτου, η επιδεικτική περιφρόνηση απέναντι στους θεσμούς του πολιτεύματος μας είναι ενδεικτική της απολυταρχικής νοοτροπίας των κυβερνώντων.
Τέλος, ο κ.Ρήγας  "διακήρυξε"  την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, παραλείποντας να αναφερθεί στα 2 Μνημόνια που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέσα σε δυόμιση χρόνια, στη λιτότητα που δέσμευσαν τη χώρα μας με βαρύτατους στόχους πλεονασμάτων έως το 2060 και φυσικά τα συνολικά μέτρα ύψους €14,5 δις. Γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτό, πως ικανή και αναγκαία συνθήκη για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, είναι η έξοδος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την εξουσία, για την οποία έχουν θυσιάσει τα πάντα.