Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Εγκαινιάστηκε ο ξενώνας της Αδελφότητας στην Αετόπετρα

Ξενώνα απέκτησε η Τοπική Κοινότητα Αετόπετρας του Δήμου Ζίτσας χάρη στην προσπάθεια της Αδελφότητας που αξιοποίησε τη δωρεά του ζεύγους Αριστομένη Κολλιόπουλου και Αλεξάνδρας Βουρεκά- Κολλιοπούλου.
Τα εγκαίνια του ξενώνα που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού πραγματοποιήθηκαν από το Δήμαρχο Ζίτσας, τους Προέδρους της Αδελφότητας και της Τοπικής Κοινότητας καθώς και διατελέσαντες Προέδρους, το απόγευμα της Τρίτης.
Την τελετή «άνοιξε»...
η Γενική Γραμματέας της Αδελφότητας Ευαγγελία Τσαμπούρη, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τους συγχωριανούς της που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αδελφότητας και συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία, που είχε γίνει το πρωί της ίδιας μέρας, με στόχο τη δημιουργία Τράπεζας αίματος. «Σήμερα ανοίξαμε μια νέα σελίδα στην πολυσχιδή δραστηριότητα της Αδελφότητας» είπε και κάλεσε το Δήμαρχο να απευθύνει χαιρετισμό. 
«Είναι από εκείνες τις στιγμές, που όταν ασχολείσαι με τα κοινά, αισθάνεσαι χαρούμενος και ταυτόχρονα νοιώθεις πως, ό,τι κι αν κάνεις για ένα χωριό με τόσο δραστήρια Αδελφότητα και κόσμο είναι λίγο», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, κατά την τελετή των εγκαινίων και εξήρε το γεγονός πως με ομοψυχία όλοι μαζί θέτουν ένα στόχο και δουλεύουν για να τον πετύχουν.
«Εσείς αυτό που κάνετε σήμερα είναι να συνεχίζετε τη διάδοση της έννοιας του ευεργετισμού» υπογράμμισε στη συνέχεια ο Δήμαρχος και ανακοίνωσε την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος ώστε το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, με συγκεκριμένες δράσεις ευρύτερου επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή στη γενέθλια γη του ιδρυτή του Ιωάννη Δομπόλη που καταγόταν από το γειτονικό χωριό, Δεσποτικό. « Έχοντας ως πρότυπο, είπε ο κ. Πλιάκος, το πετυχημένο εγχείρημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με την ίδρυση και λειτουργία του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας στο Μέτσοβο ζητάμε και εμείς από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο κάτι αντίστοιχο για να αποδοθεί ένα μέρος της προσφοράς του ιδρυτή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του».
Κλείνοντας ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε όλους για όσα προσφέρουν για τον τόπο τους και τους διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα στέκεται πάντα αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλουν.
«Η περιουσία τελικά είμαστε όλοι εμείς. Περιουσία είναι να έχεις τέτοιο Δημοτικό Συμβούλιο και τέτοιο Δήμαρχο» τόνισε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Αετόπετρας Νικόλαος Ζέκης παίρνοντας το λόγο και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία που έχει μέχρι σήμερα με τη Δημοτική Αρχή.
Στη συνέχεια αναφερόμενος στη δημιουργία του ξενώνα τον χαρακτήρισε «έργο που αποτελεί ανάταση ζωής για το χωριό», καθώς όπως εξήγησε «δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επανεκκίνηση του ηλικιακά παραγωγικού πληθυσμού, αλλά και τις συνθήκες που χρειάζεται κάποιος, για να έχει πιο άνετη ζωή στο πέρασμά του, από αυτόν τον τόπο, κάθε στιγμή του χρόνου».
Ακολούθως ο κ. Ζέκης αναφέρθηκε σε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να αξιοποιηθεί η δωρεά του ζεύγους Αριστομένη Κολλιόπουλου και Αλεξάνδρας Βουρεκά- Κολλιοπούλου από την Αδελφότητα για τη δημιουργία του Ξενώνα. «Διαχρονική η αξία της δραστηριότητας της Αδελφότητάς μας, που αποφέρει καρπούς από τον καιρό της σύστασής της μέχρι και σήμερα. Πόσο μάλλον, όταν άξια μέλη της, έχουν μια διαρκή πορεία χρόνων στα κοινά και παραδίδουν ένα τόσο μεγάλο έργο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και ευχαρίστησε όλους «τους συγχωριανούς του που αγκάλιασαν με τον τρόπο τους, τον σκοπό αυτόν και συνεισέφεραν και συνεισφέρουν ακόμη και τώρα, ώστε να ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του και ο εξοπλισμός του.»

Ακολούθως το λόγο πήρε ο πρώην Πρόεδρος της Αδελφότητας Ευάγγελος Βουρεκάς που αναφέρθηκε στο ιστορικό της αξιοποίησης της δωρεάς για τη δημιουργία του ξενώνα τον οποίο χαρακτήρισε «κόσμημα» για το χωριό και την περιοχή. «Τα χρήματα του Αριστομένη και της Αλεξάνδρας έπιασαν τόπο» είπε φανερά συγκινημένος.
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Γιαννούλα Γεωργούλη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Στέφανος Μιχάλης και δεκάδες κόσμου.