Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Επιτυχίες των σκοπευτών του ΜΠΟΥΝΤΟ στο παγκόσμιο

Μια τεράστια σκοπευτική διοργάνωση τελείωσε και οι σκοπευτές του ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ που συμμετείχαν στην Ελληνική αποστολή επέστρεψαν φορτωμένοι με εμπειρίες , ωραίες εντυπώσεις   διακρίσεις και μετάλλιο. 
Συγκεκριμένα οι πέντε σκοπευτές του Ομίλου μας που συμμετείχαν στην επταμελή Ελληνική ομάδα,  ταξίδεψαν στο προάστιο KUBINKA της Μόσχας, όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Rifle World Shoot) IPSC. Η συγκεκριμένη διοργάνωση...
γίνεται για πρώτη φορά και αποτέλεσε τεράστιο διοργανωτικό και αγωνιστικό σκοπευτικό γεγονός. Συμμετείχαν παγκόσμιας κλάσης σκοπευτές απ΄όλο τον κόσμο στο νεότευκτο ,μοναδικό ,σκοπευτήριο του PARK PATRIOT.

Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ υψηλός ακόμη και στην κατηγορία που επιτρέπεται από την ελληνική νομοθεσία να συμμετέχουν έλληνες σκοπευτές (δεν επιτρέπεται η κατοχή των τυφεκίων semi auto).
Αν και πίσω από τους ξένους σκοπευτές βρισκόταν κολοσσοί εταιρείες όπως η KALASHNIKOV, η οποία παρήγαγε ειδικό όπλο που το διέθεσε μόνο στους Ρώσους σκοπευτές, οι Έλληνες  του ΜΠΟΥΝΤΟ , επέτυχαν να πλασαριστούν σε τρίτη, τέταρτη, έκτη, όγδοη και ένατη θέση στις διάφορες κατηγορίες που αγωνίστηκαν με αποκορύφωμα την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο του junior ΝΙΚΟΥ ΡΑΜΜΟΥ στην κατηγορία OPEN STANDARD MANUAL JUNIOR. Με όπλο που έριχνε για πρώτη φορά που δεν είχε και την καλύτερη απόδοση, με πυρομαχικά που αγοράστηκαν από τους διοργανωτές κακής ποιότητας και αδοκίμαστα, χωρίς καμιά ανάλογη εμπειρία τέτοιου επιπέδου , αλλά με βάσεις και υποδομή που απέκτησε τα τρία χρόνια που προπονείται και αγωνίζεται με του ΜΠΟΥΝΤΟ ,τελικά κατάφερε να καταλάβει την τρίτη θέση κάνοντας ένα καλό αγώνα που σίγουρα θα του μείνει αξέχαστος. Ο Νίκος είναι σκοπευτής με Πανελλήνιες διακρίσεις σε όλα τα αγωνίσματα της σκοποβολής IPSC μαζί με άλλους έφηβους και νεανίδες σκοπευτές του ΜΠΟΥΝΤΟ ,που αποτελούν  το μέλλον της σκοποβολής στην πόλη μας  και στην Ελλάδα. Όμως όπως κι ο ίδιος δήλωσε , η συγκεκριμένη εμπειρία , αλλά και η συγκίνηση που ένοιωσε όταν ανέβηκε στο βάθρο ,δεν πρόκειται ποτέ να φύγουν από τη μνήμη του.  Αυτό ήταν και το καλύτερο δώρο που έκανε στους γονείς του που τον ακολούθησαν σε αυτή την αποστολή και αγόγγυστα του συμπαραστέκονται  ηθικά και υλικά στην προσπάθειά του. Παρών και ο προπονητής του Μιχάλης Ζαφειρίδης που συμμετείχε στην αποστολή όντας και κριτής ως μέλος του IROA ,που κι αυτός δεν έκρυβε την ικανοποίησή του γι αυτή την μεγάλη διεθνή Ελληνική επιτυχία. Όμως αν και μακρυά σε απόσταση , αλλά πολύ κοντά σε ενδιαφέρον ήταν και ο αφανής ήρωας –συμπαραστάτης ταξίαρχος  Νικόλαος Ανδριόπουλος , διοικητής της 8ης ΜΤΞ, ο οποίος έχει συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη φιλοξενία του Ομίλου μας στον χώρο του στρατοπέδου Κατσιμήτρου .Με το ίδιο πνεύμα αντιμετωπίζουν τον Όμιλό μας  η Διοίκηση και τα στελέχη του στρατοπέδου  που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους σκοπευτές μας.
Τονίζοντας ακόμη λίγο την επιτυχία του Νίκου ,ας σημειωθεί ότι από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο, μόνο γύρω στις 10 μπόρεσαν να πάρουν μετάλλια και να δουν τη σημαία τους να κυματίζει .Μία απ αυτές, μέσω του Νίκου ήταν και η Ελλάδα. Οι υπόλοιποι σκοπευτές του ΜΠΟΥΝΤΟ , με σειρά επιτυχίας είναι οι ακόλουθοι. Δημήτρης Κανδύλης , Σωτήρης Ζαφειρίδης , Γιώργος Τσιάβος και Μιχάλης Ζαφειρίδης.
Μεγάλη επιτυχία αποτέλεσε και η επιλογή  στα shoot-off  που γίνονται  μετά το τέλος του κυρίως αγώνα και αποτελούν αγώνα επίδειξης, των σκοπευτών μας Δημήτρη Κανδύλη, Σωτήρη Ζαφειρίδη και Γιώργου Τσιάβου , κάτι που αποτελεί μεγάλη τιμή γι αυτούς.
Ο Νίκος Ράμμος αποτελεί μια χρυσή ελπίδα για την Ελληνική σκοποβολή, μια συνέχεια σκοπευτών του Ομίλου μας όπως του Βαγγέλη Γραβάνη, της Φαίης Χασόγια και του Σωτήρη Ζαφειρίδη , που έχουν φέρει στην Ελλάδα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά μετάλλια. Είναι σίγουρο ότι αυτή η επιτυχία του θα έχει συνέχεια και θα αποτελέσει και κίνητρο και για άλλους σκοπευτές μας που θα συμμετάσχουν σε επόμενες διεθνείς διοργανώσεις ,όπως το Παγκόσμιο πιστολίου τον Σεπτέμβριο στη Γαλλία και τον Πανευρωπαϊκό rifle τον Αύγουστο του 2018 στη Σουηδία.