Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Δήλωση Κώστα Τασούλα για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ. Κώστας Τασούλας με αφορμή το θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που απεβίωσε, μεστός ημερών, ξημερώματα της 29/5, υπήρξε μία από τις εντελώς κορυφαίες ηγετικές πολιτικές φυσιογνωμίες της μεταπολεμικής Ελλάδος.   
Η πολιτική του σταδιοδρομία υπήρξε...
πολυκύμαντη και καθόλου ευχερής, η πολιτική του προσφορά, ιδίως με την Πρωθυπουργική θητεία του το 1990-1993 σημαντική, και τώρα με την εκδημία του η πολιτική του παρακαταθήκη απολύτως αξιοπρόσεκτη.

Γιατί κυβέρνησε την Ελλάδα, μπροστά από την εποχή του, με τέτοιο τρόπο που ο άλλοτε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χένινγκ Κριστόφερσεν να παραδεχθεί πως: «Αν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του είχαν αφεθεί να ολοκληρώσουν το μεταρρυθμιστικό τους έργο, η σημερινή Ελλάδα θα ήταν στις πρώτες θέσεις των οικονομικά πετυχημένων χωρών της Ευρωζώνης.

Τώρα που και με αφορμή του θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ολοένα και περισσότεροι Έλληνες συμμερίζονται αυτή την αλήθεια αξίζει να αναλογιστούμε πως ηγέτες όπως εκείνος δικαιούνται, για το γενικό καλό, όχι μόνο την ιστορική δικαίωση, αλλά και τη δικαίωση της συγκυρίας, της στιγμής δηλαδή, που προσφέρουν στην πατρίδα με οδηγό την αλήθεια εναντίον σε κάθε δημαγωγία και λαϊκισμό».