Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Τσουνάμι τοξικής εσωστρέφειας στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων – Πολιτική “εκδίκηση” του Γερασιμίδη;

Σωρεία προβλημάτων. Στα Γιάννενα ο σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης. Υπήρξε ή όχι "κομματική εμπλοκή" του μητροπολίτη κ. Μάξιμου;
του Γιώργου Παππά
Οι κακές κινήσεις της ΝΟΔΕ, οι εσωκομματικοί “καυγάδες”, οι διαρροές και τα αλληλοκαρφώματα, τα αιτήματα προς την εισαγγελία για έλεγχο, οι αφιερώσεις και τα αυτόγραφα, οι “μητροπολιτικές” παρεμβάσεις(;) “αγίων”, οι υπέργηροι των τοπικών, οι “καρεκλομαχίες” και οι καυγάδες, τα χρέη και ο ΑΦΜ, οι νωπές “αποπομπές” γραμματέων, τα ασυμβίβαστα μελών της ΝΟΔΕ και πολλά άλλα, “υποχρέωσαν” το γραφείο του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη να κινηθεί άμεσα. Έτσι ήρθε κατεπειγόντως στα Γιάννενα ο κ. Θανάσης Νέζης, εξ απορρήτων σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη για να μαζέψει –όσο είναι δυνατόν- την κατάσταση.
Προσπαθώντας το γραφείο του Προέδρου της ΝΔ να συμμαζέψει τα “ασυμμάζευτα” της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, εντόπισε -όπως όλα δείχνουν- την πηγή των διαρροών προς...
το έγκυρο τοπικό site epiruspost, όπου αρθρογραφεί η κ. Βάσω Σκουλίκα. Χαρακτηριστικό είναι πως τα σοβαρότερα ζητήματα εσωστρέφειας στη ΝΟΔΕ δημιουργήθηκαν από αναρτήσεις του. Ενδεικτικά αναφέρεται το αίτημα προς την εισαγγελία για έλεγχο, η καρατόμηση της τομεάρχου, οι φωτογραφίες με τις αφιερώσεις, η άφιξη του διευθυντή του Κυριάκου κλπ κακώς κείμενα στη ΝΟΔΕ και το γιατί συμβαίνουν. 

👉Κατά κοινή παραδοχή οι αποκαλύψεις που εκάστοτε κάνει το site ορθώς γίνονται και μάλιστα αποτελούν δημοσιογραφική επιτυχία. Ασφαλώς οι της κεντρικής Νέας Δημοκρατίας δεν αποδίδουν καμία απολύτως ευθύνη σε κανένα site ή δημοσιογράφο. Ούτε βέβαια θα ζητούσαν ποτέ από οποιοδήποτε ΜΜΕ ή site “να κρύβει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί” για κανένα απολύτως λόγο...

Ευθύνες αποδίδουν σε αυτούς που τα δίνουν στα site, σε όποιον κάνει τις διαρροές που φέρνουν αναστάτωση και προκαλούν εσωστρέφεια και αποκαλύπτουν προς τα έξω την κακή εικόνα της ΝΟΔΕ και ορισμένων τοπικών επιτροπών. Και βέβαια στα αίτια που ο “διαρροεύς” έχει. Ξέρουν ότι κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του...


Δυσαρεστημένος με τη ΝΟΔΕ φέρεται ο κ. Νίκος Γερασιμίδης - Υπήρξε παρέμβαση της Αρχιεπισκοπής στην κεντρική ΝΔ;
Όπως συζητείται ευρέως από στελέχη της ΝΟΔΕ και της ΝΔ, ιδιαίτερα δυσαρεστημένος φαίνεται να είναι ο καθηγητής και τέως πολιτευτής κ. Νίκος Γερασιμίδης, ο οποίος είναι αποσπασμένος (ΑΠ2237/Ε2/5-1-2017) στον μητροπολίτη κ. Μάξιμο και εκτιμάται ότι θα ήθελε πολύ να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επόμενες εκλογές. 
Όμως τοπικά στελέχη κυριολεκτικά “τον έθαψαν” πολιτικά σε αναφορές τους προς το κέντρο, είτε αναφέροντας ότι (αν και κουμπάρος της Ντόρας) είχε στηρίξει τον Βαγ. Μεϊμαράκη κόντρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε κυρίως ενημερώνοντας την Αθήνα για πολιτική του τοξικότητα. Όπως ισχυρίζονται, σε περίπτωση που μετάσχει στο ψηφοδέλτιο θα ξεσηκωθεί τοπικά μεγάλη θύελλα αντιδράσεων και παραιτήσεων και τον θεωρούν “κόκκινο πανί” για την κομματική ενότητα.
👉Και όπως φαίνεται, εφόσον οι αναφορές αυτές έφτασαν στα αυτιά του κ. Γερασιμίδη, οι ίδιοι θεωρούν εύλογο να επιδιώκει “πολιτική εκδίκηση” επιθυμώντας να αποκαλυφτεί κάθε κακή εικόνα της ΝΟΔΕ.
Ιδιαίτερη θέση στην τοπική εσωστρέφεια έχει η διαρροή της άφιξης του κ. Νέζη, η οποία φανερώνει την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων τα οποία επιδιώκει να επιλύσει. Όπως και η διαρροή της πρόσφατης “καρατόμησης” της τομεάρχου Ιωαννίνων της ΝΔ, μετά την αποκάλυψη (επίσης μετά από διαρροή) του epiruspost περί αφιερώσεων της σε βιβλία, σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ στο Βοτονόσι, χωριό του προέδρου της.

Όπως αναφέρουν στελέχη της ΝΔ για το ζήτημα των αφιερώσεων έκανε παρέμβαση η Αρχιεπισκοπή Αθηνών (είχε δώσει βιβλία) προς τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ακράδαντα ότι η παρέμβαση οφείλεται σε “δάκτυλο” του κ. Γερασιμίδη λόγω της θέσης του δίπλα στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο (είτε όπως αναφέρουν σε γνώση του μητροπολίτη, είτε εν αγνοία του). Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε πολιτικές συζητήσεις τους «σιγά που διάβασε στην Αθήνα η Αρχιεπισκοπή το epiruspost, από το Γερασιμίδη έφτασε το θέμα γιατί τα έχει με τη ΝΟΔΕ που τον έθαψε».

Ίσως βέβαια να αμφισβητείται η ορθότητα των πολιτικών αυτών εικασιών και συζητήσεων, αλλά πολύ δύσκολα αμφισβητείται η λογικότητα της ροής των σκέψεων αυτών των στελεχών, τα οποία αποδίδουν (άγνωστο εάν ορθώς ή εσφαλμένα) στον κ. Γερασιμίδη και τα της διαρροής προς το epiruspost  της άφιξης αλλά και τα της επακριβέστατης αναχώρησης(!!!) του εξ Αθηνών συμβούλου του Κυρ. Μητσοτάκη, λόγω της –όπως λένε- στενής σχέσης του κ. Γερασιμίδη με άτομα του ξενοδοχείου όπου συμπτωματικά διανυκτέρευσε ο κ. Νέζης.
Προφανώς όταν δημοσιοποιείται τέτοια άφιξη, ουσιαστικά επισημοποιούνται τα προβλήματα στη ΝΟΔΕ, δημιουργείται εσωστρέφεια και κομματική ζημιά.

Τα …"κακά χάλια" της ΝΟΔΕ
Άσχετα εάν “ένοχος” των διαρροών είναι ο οποιοσδήποτε, τα προβλήματα στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων είναι γεγονός. Και προφανώς είναι ιδιαίτερα σοβαρά για να έρθει στα Γιάννενα ο σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης. 
👉Η προ τριμήνου περίπου απομάκρυνση της γραμματέως της ΝΟΔΕ κ. Μαρτίνη και τα “Εισαγγελικά επεισόδια” είναι γεγονός.
👉Όπως γεγονός είναι και η πολύ πρόσφατη απομάκρυνση του αντικαταστάτη της κ. Μαρτίνη, του κ. Θ. Χαλκιά.
👉Άλλο δεδομένο συμβάν είναι η απομάκρυνση της τομεάρχου του Νομού Ιωαννίνων πριν ένα περίπου μήνα και η αντικατάστασή της.
👉Νωπές είναι οι αντιδράσεις μελών της δημοτικής παράταξης του κ. Γκόντα για την “περιφρόνησή τους” από τον πρόεδρο ΝΟΔΕ που δεν είχε συναντηθεί μαζί τους, ενώ είχε επισκεφτεί τον δήμαρχο κ. Μπέγκα συνοδευόμενος από υποψηφίους του κ. Μπέγκα.
👉Σοβαρά ζητήματα υπάρχουν και στην μεγαλύτερη Τοπική ΔΗΜΤΟ, αυτή του Δήμου Ιωαννίνων, όπου αρκετοί καταλογίζουν πολιτική αδυναμία στον ...υπέργηρο, διανύοντα την ογδόη δεκαετία του πρόεδρό της κ. Αϊβατίδη, με “αξέχαστες καρεκλομαχίες”, τακτικότατους καυγάδες, ελλειπέστατη ενημέρωση και παντελή έλλειψη δραστηριότητας.
👉Δυσαρέσκεια υπήρξε και κατά την κοπή της πίτας με τις “επιλεκτικές προσκλήσεις”.
👉Κακή ήταν η εντύπωση και η δημόσια εικόνα του κόμματος, όταν πρόσφατα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονταν από selfies στα γραφεία της ΝΟΔΕ, αντί κομματικής εργασίας.
👉Σοβαρό ήταν το πρόβλημα στην πρόσφατη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΔ στα Ιωάννινα, όπου αδικαιολόγητα δεν προσκλήθηκαν πολλά μέλη της με αποτέλεσμα έντονες και σημαντικές γκρίνιες και νέα πρόκληση εσωστρέφειας, αλλά και ελάχιστη συμμετοχή.
👉Πρόβλημα υπήρξε και με χρέη της ΝΟΔΕ αλλά και με ζητήματα φορολογικής αρμοδιότητας.
👉Ακόμη ενόχληση και προβληματισμός υπάρχει στην Αθήνα από την παράλειψη(!!!) της ΝΟΔΕ να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της και στο fb της τα σχετικά που αφορούν την παρουσία και ομιλία του Γραμματέα της Π.Ε. της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη στα Ιωάννινα, κατά την κοπή της πίτας της Τοπικής Οργάνωσης Ζίτσας, ενώ έχει αναρτήσει σωρεία υποδεεστέρων εκδηλώσεων...

Και βέβαια, με αυτά και με άλλα η εικόνα της ΝΟΔΕ με άμεση επίπτωση στην Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ιωαννίνων πάει από το κακό στο χειρότερο. Η ευθύνη που αποδίδεται στη ΝΟΔΕ και ιδιαίτερα στον πρόεδρό της κ. Σπ. Βασιλείου είναι μεγάλη. Οι ίντριγκες και η εσωστρέφεια πάνε σύννεφο και η κομματική ενότητα περίπατο…

Ασφαλώς είναι σίγουρο ότι η κεντρική ΝΔ θα τραβήξει πολλά αυτιά και άμεσα...

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κ. Σπ. Βασιλείου για την κριτική
Αποσπάσματα από συνέντευξη του προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίων κ. Σπ. Βασιλείου, ο οποίος επαληθεύει την άφιξη του κ. Νέζη στα Ιωάννινα και την ενασχόλησή του με τα προβλήματα στη ΝΟΔΕ