Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Συνεργασία Πανεπιστημίου – Πυροσβεστικής για την εκπαίδευση σε θέματα πυροπροστασίας

Την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνάντηση εργασίας μεταξύ της Διοίκησης του Πανεπιστημίου και της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε η εδραίωση συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με στόχο την εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα πυροπροστασίας. 
Στη
συνάντηση συμμετείχαν, από την...
πλευρά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Πρύτανης, Καθ. κ. Γεώργιος Καψάλης, ο Αναπληρωτής Πρύτανη, Καθ. κ. Θωμάς Μπάκας, η κ. Βασιλική Παντελή, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διοικητικού και η κ. Μαρία Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και από την πλευρά της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων, ο κ. Γεώργιος Χαβέλας, Πύραρχος, Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων, και ο κ. Γεώργιος Στύλιος, Αρχιπυροσβέστης, Τμηματάρχης Γραφείου Εκπαίδευσης Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από την ολοκλήρωση τρίωρου σεμιναρίου με τίτλο «Εκπαίδευση Προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε θέματα Πυροπροστασίας στον χώρο εργασίας», στο οποίο εκπαιδεύτηκαν σαράντα δύο (42) μέλη του προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το σεμινάριο οργάνωσαν το ΚΕΔΙΒΙΜ και η Διεύθυνση Διοικητικού σε συνεργασία με τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων. 
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Επιμόρφωση του Προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», η οποία ξεκίνησε να υλοποιείται το 2014 από το ΚΕΔΙΒΙΜ και τη Διεύθυνση Διοικητικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη πραγματοποιήθηκαν 226 ώρες επιμόρφωσης, τις οποίες παρακολούθησαν 232 μέλη προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.