Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

«Νοιάζομαι και Δρω» την Τετάρτη στα Γιάννενα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» είναι μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική δράση, εγκεκριμένη από το ΥΠΕΘ. 'Εχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές στα προβλήματα του κοινωνικού συνόλου και να τους ωθήσει να αναλάβουν εθελοντικές δράσεις οι οποίες θα συμβάλουν στην άμβλυνσή τους. Απώτερος σκοπός του εγχειρήματος είναι η...
καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνείδησης των μαθητών, ώστε να σκέφτονται και να δρουν ως ενεργοί πολίτες στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο κοινωνικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα υλοποιείται για 2η χρονιά, ταυτόχρονα σε ένα δίκτυο 162 σχολείων σε όλη την Ελλάδα που συντονίζουν τις δράσεις τους, ανταλλάσσουν τα αποτελέσματά τους και οργανώνονται ανά ομάδες σχολείων από ειδικούς συντονιστές. Τα σχολεία τα οποία συμμετέχουν από την Ήπειρο είναι τα κάτωθι: Νηπιαγωγείο Κληματιάς, 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, 2ο Πειραματικό Δημοτικό Ιωαννίνων, 1ο Δημοτικό Περάματος, Δημοτικό Σταυρακίου, 5ο Δημοτικό Ιωαννίνων, Γυμνάσιο Ελεούσας, 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, Γυμνάσιο Παρακαλάμου, Λύκειο Ελεούσας. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και μαθητές από την ΕΛΕΠΑΠ.
Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο σε Πανελλαδικό επίπεδο, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος στη ηλεκτρονική διεύθυνση: www.noiazomaikaidrw.gr
Την Τετάρτη 26 Απριλίου συγκεκριμένα, ομάδες από τα 10 σχολεία, περίπου 200 μαθητές συνολικά, μαζί με τους «συμμαθητές τους» από την ΕΛΕΠΑΠ θα συμμετάσχουν στη δράση: «Αν ο εθελοντισμός ήταν παιχνίδι θα ήταν θησαυρός». Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο των Ιωαννίνων και στο Κάστρο και θα καταλήξουν στην Πλατεία Μαβίλη. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προέκυψαν από συνεργασία με τους: Pagouristas, Χ.Ε.Ν. , Anima, Κιβωτό του Κόσμου, Αλκυόνη, Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, Φοιτητική Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών, Σύνδεσμο Τυφλών Ηπείρου, Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.