Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Η ΝΟΔΕ, ο πρόεδρος, το χωριό του και οι 3 τομεάρχισες

Η Ραφαηλία, ο Πολυχρόνης και οι αφιερώσεις στις φωτογραφίες
«Όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε» λέει πολύ σωστά η λαϊκή παροιμία και φαίνεται ότι το χωριό του προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Σπύρου Βασιλείου, το Βοτονόσι, δεν έχει πολύ πέραση μόνο για τη φυσική του ομορφιά και τους καλούς μεζέδες. Αλλά κρύβει και μεγάλο παρασκήνιο από το λεγόμενο «κακό συναπάντημα» τριών τομεαρχισών της ΝΔ και του προέδρου της ΝΟΔΕ!!!
Έτσι η τύχη το έφερε και την περασμένη Παρασκευή (7/4) έδωσαν το παρόν στο όμορφο χωριό του προέδρου της ΝΟΔΕ, στο Βοτονόσι...
πολλά Νεοδημοκρατικά στελέχη προκειμένου να μοιράσουν βιβλία σε μαθητές σε εκδήλωση του τομέα Παιδείας της ΝΟΔΕ. 
Η εκδήλωσε όμως έκρυβε ίντριγκες και εσωστρέφεια. Που αμέσως διαδόθηκαν μέσω του internet σε όλο το Νομό Ιωαννίνων, αλλά και στα κεντρικά της ΝΔ...
Ίσως ο πολύς κόσμος καθόλου δεν ενδιαφέρεται, στα κομματικά στελέχη όμως συζητείται ευρύτατα, αφού τρία (3) είναι τα μηνύματα που μας ήρθαν με “περιγραφές”, δείγμα και αυτό της εσωστρέφειας

Ο κ. Βασιλείου και οι 3 τομεάρχισες: (από
αριστερά) Μαίρη Τσιώλη, Ελ. Σιάση
και Μ. Μουρατίδου
Λυκοφιλίες; 
Ανάμεσα στα πολλά στελέχη που πήγαν στην εκδήλωση στο όμορφο Βοτονόσι, ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σπ. Βασιλείου, η τομεάρχης Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρ. Μουρατίδου, η τομεάρχης γυναικών Ηπείρου Μαίρη Τσιώλη και η διοργανώτρια τομεάρχης Παιδείας Ιωαννίνων Ελ. Σιάση.
Λυκοφιλίες; Η συνέχεια μιλάει…
Στην εκδήλωση χαρούμενοι οι μαθητές διαλέγουν βιβλία. Χαρούμενα τα στελέχη μοιράζουν βιβλία.
Όμως σε μερικά βιβλία γράφεται αφιέρωση…

Οι αφιερώσεις…
Μετά τη διανομή των βιβλίων τα στελέχη της ΝΔ, οι γονείς και οι μαθητές έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες και τα στελέχη της ΝΔ κατευθύνθηκαν προς το καφενείο της οικογένειας του κ. Βασιλείου για καφέ.
Κατά την εκδήλωση η τομεάρχης Ιωαννίνων κ. Μαρ. Μουρατίδου έγραψε αφιερώσεις σε μερικά βιβλία.

Οι "Κλουζώ" της ΝΔ εντόπισαν την Ραφαηλία, τον Πολυχρόνη κλπ
Όμως κάποιοι "Κλουζώ" της ΝΔ φαίνεται πως ξεκίνησαν "σαφάρι αναζήτησης" σε όλη την έκταση του Βοτονοσίου και τελικά κατάφεραν(!!!) να εντοπίσουν τους μαθητές με τα βιβλία που είχαν αφιέρωση της κ. Μουρατίδου και τα φωτογράφισαν μαζί με την αφιέρωση. Ήταν τα βιβλία της Ραφαηλίας, του Πολυχρόνη κλπ.

Στο internet και όχι στο κόμμα…
Οι φωτογραφίες των βιβλίων με τις αφιερώσεις το ίδιο βράδυ βρέθηκαν στο site epiruspost.gr (αρθρογραφεί η κ. Βάσω Σκουλίκα).
Η κ. Σκουλίκα ως έγκριτη και έμπειρη δημοσιογράφος, άρπαξε το θέμα και έκανε αυτό που θα έκανε κάθε δημοσιογράφος στη θέση της, το έβγαλε αμέσως “στον αέρα” με τίτλο «Οι αφιερώσεις της τομεάρχου» (εδώ).
Και παράλληλα, ενώ εκθειάζει στο ρεπορτάζ την εκδήλωση της κ. Σιάση, κατακεραυνώνει τη ΝΟΔΕ και καταλήγει «Καταλαβαίνει επίσης ότι από τέτοιες φαιδρότητες, η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση ούτε με κείνη του Αντώνη Σαμαρά, ούτε με του Κώστα Καραμανλή... Για να μην πάμε πιο πίσω...»

Η "έρμη" η ΝΔ και το μπάχαλο της εσωστρέφειας
Την επόμενη μέρα, το πρωί του Σαββάτου η εσωστρέφεια στην τοπική ΝΔ Ιωαννίνων είχε κυριολεκτικά πλημμυρίσει τον πεζόδρομο της Μιχ. Αγγέλου και Μελανίδη (μπροστά από το Olympic).
Γιατί εκεί έδωσαν εύλογα το παρόν όλα σχεδόν τα στελέχη της ΝΔ, καθώς ο τομέας γυναικών της ΝΟΔΕ (αρμόδια η κ. Ελ. Σταμάτη) είχε επιτυχημένο bazaar υπέρ της αντικαρκινικής εταιρείας με λαμπάδες και πολλά άλλα εκθέματα.
Και οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν, όλοι είχαν διαβάσει το ρεπορτάζ…

Στα κεντρικά της ΝΔ; Τα σχόλια και οι εικασίες …οργίαζαν
Τα σχόλια λοιπόν και οι εικασίες με αφορμή το δημοσίευμα του epiruspost είχαν την τιμητική τους. Όλοι σχεδόν συμφωνούσαν ότι δεν έπρεπε να γραφτούν αφιερώσεις στα βιβλία, που όλα σχεδόν ήταν από δωρεές.
Και όλοι συμφωνούσαν επίσης ότι αυτός(ή-οί) που διοχέτευσαν την Παρασκευή το βράδυ τις φωτογραφίες στο epiruspost στην κ. Σκουλίκα (εάν ήταν από τους παρόντες κομματικούς), όφειλαν να τις στείλουν στην κεντρική ΝΔ για να αξιολογήσει την πράξη.
Και όχι να τις διοχετεύσουν σε ΜΜΕ δίνοντας τροφή στην κακή εσωστρέφεια, αποδεικνύοντας και αναδεικνύοντας έτσι έμπρακτα εσωτερικές έριδες και φατρίες. Χωρίς όμως να αποκλείουν το ασθενές ενδεχόμενο να ήταν ίσως κάποιος άλλος, πχ από τους γονείς των παιδιών... 

Ποιός(ά) "κάρφωσε" στο site; - Οι ντέτεκτιβ και τα πορίσματά τους…
Έτσι το κύριο ζήτημα που απασχολούσε την τοπική ΝΔ δεν ήταν άλλο από το «Ποιος ή ποια "κάρφωσε" στο site και φέρνει την εσωστρέφεια». Πολλοί ήταν οι ...ντέτεκτιβ που εμφανίστηκαν με τα πορίσματά τους!!!
Μερικοί έκαναν την εικασία ότι συμμετείχε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Βασιλείου αφού στο χωριό του δύσκολα κάποιος άλλος θα έβρισκε μέσα σε λίγες ώρες τους μαθητές με τα βιβλία που είχαν την αφιέρωση.
Άλλοι είκαζαν ότι ενήργησαν η κ. Ελ. Σιάση και η κ. Μαίρη Τσιώλη γιατί –όπως διατείνονταν- έμειναν πίσω για να μαζέψουν τα βιβλία με τον πρόεδρο.

Άλλοι έλεγαν την εικασία ότι ίσως τις διοχέτευσε στο site η κ. Μαίρη Τσιώλη επειδή επί δημαρχίας Φίλιου ήταν μαζί με την κ. Σκουλίκα ως συνεργάτες του και υπέθεταν ότι για το λόγο αυτό έχει το θάρρος και καλή σχέση με την έγκριτη δημοσιογράφο.
Υπέθεταν μάλιστα ότι τάχα της είπε να γράψει “για ξεκάρφωμα” και το εναντίον της ΝΟΔΕ, αλλά υπέρ της κ. Σιάση απόσπασμα «Αξιόλογη πραγματικά η πρωτοβουλία του τομέα παιδείας, ο οποίος υλοποιεί διάφορες δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, καθότι η υπόλοιπη ΝΟΔΕ, μάλλον ζει σε άλλη πόλη», μάλλον όμως ζώντας στον κόσμο τους και νομίζοντας ότι ο κάθε έγκυρος δημοσιογράφος είναι διατεθειμένος να ανεχθεί υποδείξεις!!!
Κυριολεκτικά αβάσιμες εικασίες…

Ο καυγάς των γυναικών…
Και ενώ ο καφές στο Olympic είχε θέμα συζήτησης, ξαφνικά προέκυψε «Live επεισόδιο» μεταξύ της κ. Τσιώλη και της κ. Μουρατίδου, με “υπόκρουση” γυναικείες φωνές μπροστά στα …ευήκοα ώτα πολλών παρόντων. Η πολιτική τους κόντρα ήταν εμφανής...
Στην παρότρυνση της κ. Μουρατίδου σε εικονολήπτη τοπικού τηλεοπτικού καναλιού να πάρει επιπρόσθετα και κάποια άλλα εκτιθέμενα είδη του bazaar, παρενέβη η κ. Τσιώλη -“δίκην στρατηγού” όπως χαρακτηριστικά περιγράφουν αυτόπτες- και τα απέτρεψε. Ίσως ήταν “φορτωμένη” μαζί της, ίσως…
Αποτέλεσμα; “Φωτιά και λαύρα” και τέρψη των παρόντων…

Η μεγάλη εικόνα της ΝΟΔΕ…
Και βέβαια, με αυτά και με άλλα η εικόνα της ΝΟΔΕ με άμεση επίπτωση στην Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ιωαννίνων πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι ίντριγκες και η εσωστρέφεια πάνε σύννεφο και η κομματική ενότητα περίπατο…
Ασφαλώς είναι σίγουρο ότι η κεντρική ΝΔ θα τραβήξει πολλά αυτιά και άμεσα...