Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Διάλεξη με θέμα:"Σάτιρα, λογοτεχνία και κοινωνία: Όψεις μιας σοβαρής σχέσης"

Το Πρόγραμμα Mεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζουν, για δεύτερη χρονιά τη σειρά διαλέξεων για το ευρύ κοινό, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο  «Δ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία).
Θέμα: Σάτιρα, λογοτεχνία και κοινωνία: Όψεις μιας σοβαρής σχέσης
Δευτέρα...
3 Aπριλίου 2017, ώρα 20.30

Αντώνης Τσακμάκης
(Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου  Κύπρου)
Σάτιρα, παρωδία και ταυτότητα στην κωμωδία του Αριστοφάνη
Ο κ. Αντώνης Τσακμάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογία και Πρόεδρος του Τμήματος Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Έχει σπουδάσει Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου από όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (IKY) της Ελλάδας, της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και του Ιδρύματος Alexander-von-Humboldt. Από το 1992 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για την αρχαία ελληνική ιστοριογραφία (Ηρόδοτο, Θουκυδίδη, Ξενοφώντα, Ελληνικά της Οξυρύγχου, Πολύβιο), τη βιογραφία, τον Ευριπίδη και τον Αριστοφάνη, καθώς και για ζητήματα αφηγηματολογίας, ύφους και ιστορίας της κλασικής φιλολογίας. Έχει επίσης συγγράψει μια σειρά εγχειριδίων για τη διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Γυμνάσιο.