Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είχε η Μερόπη Τζούφη

Διαδοχικές συναντήσεις με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20 και 27 Μαρτίου η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, για την οργάνωση των δράσεων που θα αναλάβει το Πανεπιστήμιο ενόψει του 2ου Forum της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου (EUSAIR), που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Δημοκρατία. Στις συσκέψεις συμμετείχαν...
ο Πρύτανης κ. Καψάλης και οι Αναπληρωτές Πρυτάνεις κ.κ. Αλμπάνης, Μπάκας και Φωτόπουλος.

Η βουλευτής κατά τη συζήτηση παρουσίασε στις Πρυτανικές Αρχές το σχέδιο και τους στόχους της Ελληνικής Κυβέρνησης για την προώθηση της συνεργασίας των 7 χωρών που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία (Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Αλβανία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο). Ιδιαίτερα στάθηκε στην εξαιρετικά πολύπλοκη και ρευστή πολιτική κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια και την ανάγκη να ενισχυθεί η ειρήνη στην περιοχή με την αποφασιστική ενίσχυση των πολιτισμικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Τέλος, τόνισε τη βαρύνουσα σημασία που έχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην υλοποίηση του πολιτικού και οικονομικού σχεδιασμού ειδικά στο κομμάτι της καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας, όπως και της ανάδειξης της κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς με τις συγκεκριμένες χώρες.
Οι Πρυτανικές Αρχές από τη μεριά τους είδαν με πολύ θετική διάθεση τη συμμετοχή του Πανεπιστήμιου στις δράσεις για την Πρωτοβουλία Αδριατικής-Ιονίου και παρουσίασαν τις δράσεις που έχουν ήδη λάβει στο πλαίσιο άλλων διακρατικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, επισημαίνοντας επίσης αδυναμίες και καθυστερήσεις που εμφανίζονται συχνά ως προς την υλοποίησή τους.
Στη σύσκεψη, τέλος, προτάθηκε στα πλαίσια της 15ης Διάσκεψης της EUSAIR να πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Πέμπτη 5 Μαΐου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην υλοποίηση των σχετικών δράσεων.