Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ (Φιλιππιάδα – Πέρδικα): Σε κυκλοφορία, όλος δικός σας

Τέρμα η ταλαιπωρία - Σχεδιάστηκε, δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε το 2008, παραδόθηκε σήμερα. Δεν προσκλήθηκαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης
Η Ιόνια μπήκε πλέον στην καθημερινότητα και των Ηπειρωτών. Παραδόθηκε, σήμερα, στην κυκλοφορία το αυτοτελές οδικό τμήμα Φιλιππιάδα – Πέρδικα του αυτοκινητοδρόμου «Ιόνια Οδός». 
Πρόκειται για 37 χιλιόμετρα νέου οδικού άξονα που ενοποιείται με την παράκαμψη Φιλιππιάδας- Άρτας, δημιουργώντας ένα ενιαίο τμήμα αυτοκινητοδρόμου, συνολικού μήκους 51 χιλιομέτρων. Με την παράδοση αυτή, ο χρόνος του ταξιδιού από Φιλιππιάδα σε Ιωάννινα μειώνεται στο...
μισό και έτσι από περίπου 1 ώρα, οι οδηγοί θα χρειάζονται πλέον περίπου 20-25 λεπτά για να διανύσουν την απόσταση.

          Αγκαλιασμένοι στα εγκαίνια
Ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, ο Υπουργός κ. Σπίρτζης,
βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κλπ
Η διαδρομή έως την προσωρινή έξοδο (Πέρδικα) θα είναι περίπου 20 λεπτά. Από εκεί θα οδηγείται, μέσω μιας παράκαμψης 500 μέτρων, στην υφιστάμενη Εθνική Οδό πριν από το Αβγό και σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων.
Ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ανέφερε κατά την τελετή των εγακαινίων (όπου δεν προσκλήθηκαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης) πως η σημερινή ημέρα είναι  ιδιαίτερη για την Ήπειρο καθώς παραδίδεται ένα μεγάλο τμήμα της Ιόνιας Οδού, το οποίο θα συμβάλλει στην άρση της απομόνωσης, καθώς και την δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών για την περιοχή μας. Επί της ουσίας, κινούμενος κάποιος προς τα Ιωάννινα, μέσω της παράκαμψης Άρτας, θα οδηγείται απευθείας στο νέο τμήμα, στο ύψος του οικισμού Καμπής.
Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ είναι ο ένας από τους τέσσερις μεγάλους άξονες που (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου-Ιονία Οδός-Ε 65- Ολυμπία Οδός) σχεδιάστηκαν, δημοπρατήθηκαν και ξεκίνησαν το 2008. Τα έργα σταμάτησαν το 2011 εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Το 2013 η κυβέρνηση μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τις 43 εμπλεκόμενες τράπεζες κατάφερε να επανεκκινήσει  τα έργα με το Υπουργείο Ανάπτυξης να έχει εξασφαλίσει 650 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή  Τράπεζα Επενδύσεων.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



κάντε κλικ για μεγέθυνση  (φωτο: Χρήστος Στεφάνου)