Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Θερμά επεισόδια και μηνύσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Έντονος καυγάς ανάμεσα σε συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης της Ελληνικής Αυγής
Έντονες σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου ανάμεσα στη σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Όλυ Τσουμάνη, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Νίκο Έξαρχο και το σύμβουλο της Ελληνικής Αυγής Κώστα Αναγνώστου.
Αφορμή αποτέλεσε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης υπέρ του Δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη (ΚΚΕ) ο οποίος αντιμετωπίζει μήνυση από...
το κόμμα της Χρυσής Αυγής, στην οποία πρόταση αντέδρασε έντονα η Ελληνική Αυγή.

Η έκρηξη που ήρθε κατέληξε σε επεισόδιο μεταξύ του Κώστα Αναγνώστου κατά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκου Έξαρχου, μέλους του ΚΚΕ. Οι δύο τους αντάλλαξαν βαριές κουβέντες δημιουργώντας τέτοιο κλίμα έντασης που ανάγκασε πολλούς από τους συναδέλφους τους να αποχωρήσουν από την αίθουσα.
Όση ώρα η κ. Τσουμάνη κατέθετε κατά τη συνεδρίαση την πρότασή της για ψήφισμα υπέρ Πελετίδη, ο κ. Αναγνώστου εκτός μικροφώνου αλλά μεγαλόφωνα, έριχνε τα πυρά του κατά του ΚΚΕ κατηγορώντας το ότι «έσυρε τη χώρα σε συμμοριτοπόλεμο» ενώ παράλληλα παρότρυνε τους… συμβούλους και όσους προφανώς υποστηρίζουν το ΚΚΕ «να πάνε να ζήσουν στην Κούβα». Οι εκφράσεις αυτές του κ. Αναγνώστου προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Εξάρχου και άλλων που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση οι οποίοι ανταπάντησαν με επίσης οξύτατους πολιτικούς χαρακτηρισμούς κατά των μελών της Χρυσής Αυγής. Και οι δύο αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις, με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Σταύρο Παργανά να κατεβαίνει από το προεδρείο για να τους χωρίσει.
Λίγο αργότερα, ο κ. Παργανάς επέπληξε τον κ. Αναγνώστου για τη συμπεριφορά του με το σκεπτικό ότι ο πρώτος, ως περιφερειακός σύμβουλος, θα έπρεπε να ζητήσει την προστασία του περιφερειακού συμβουλίου και να μη διαπληκτίζεται. «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να διασύρει το περιφερειακό συμβούλιο» τόνισε. 
Ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής για την Ήπειρο» ανέφερε ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του κ. Εξάρχου, με αστυνομικούς να καταφτάνουν εντός της αίθουσας του συμβουλίου.