Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Σήμερα «Η Απολογία του Σωκράτη», του Δήμου Αβδελιώδη στο «Καμπέρειο»

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων παρουσιάζει στο κοινό της πόλης, την συγκλονιστική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, που καθήλωσε χιλιάδες θεατές στην Ελλάδα και το εξωτερικό με sold out παραστάσεις και έγινε παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός αναδεικνύοντας την αρχαία ελληνική γλώσσα, σε ζωντανή γλώσσα, πρώτη φορά ύστερα από δυόμιση χιλιάδες χρόνια. 
Ο λόγος για την «Απολογία του Σωκράτη», σε...
μετάφραση και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, που παρουσιάζει την πιο συγκλονιστική δίκη στην ιστορία του πολιτισμού, στην ίδια γλώσσα που μιλούσε ο Σωκράτης.
Αυτό ακριβώς είναι που κάνει την παρακολούθηση της Αναπαράστασης της Δίκης, από τους θεατές, εξαιρετικά σημαντική, αφού πρόκειται για μια μοναδική βιωματική εμπειρία, με όσους την παρακολουθήσουν να έχουν την αίσθηση ότι ζουν μέσα στην πραγματική ατμόσφαιρα της ημέρας της δίκης, όπου ο Σωκράτης και ο Μέλητος ενσαρκώνονται μπροστά τους ζωντανά. 
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, τόνισε μεταξύ άλλων πως η παράσταση είναι ιδιαίτερα σημαντική και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί, επαναφέρει στο προσκήνιο, με τον πλέον ζωντανό και επίκαιρο τρόπο, τη συζήτηση για τη γοητεία του αρχαιοελληνικού κόσμου, την αρχαιογνωσία και την ενότητα της ελληνικής γλώσσας από την εποχή του Ομήρου ως τις μέρες μας, μέσα στις συναρπαστικές της διαδρομές, τόσο ως ζωντανό γλωσσικό όργανο, όσο και ως γλώσσα της λογοτεχνίας
Tο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, προσκαλεί το κοινό της πόλης να παρακολουθήσει την «Απολογία του Σωκράτη», την Τρίτη στις 9 το βράδυ στο Θέατρο Καμπέρειο, στα αρχαία ελληνικά με υπέρτιτλους στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Η διάρκεια της παράστασης είναι 90’ λεπτά και εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στα γραφεία του Δημοτικού Θεάτρου, στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα.
Συντελεστές: 
Διδασκαλία Εκφοράς και Ερμηνείας Αρχαίου Κειμένου, Σκηνικός χώρος, Σκηνοθεσία, Μετάφραση: Δήμος Αβδελιώδης.
Μακέτες, Κοστούμια: Αριστείδης Πατσόγλου.
Σχεδιασμός, κατασκευή Κλεψύδρας: Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας, Κώστας Κοτσανάς. 
Μεταγραφή στην Αγγλική γλώσσα, επιμέλεια υποτιτλισμού: Αμαλία Κοντογιάννη.
Σωκράτης: Βασίλης Καραμπούλας.
Μέλητος: Γιάννης Κολόι.
Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου.
Boηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Νικόπουλος, Δανάη Ρούσσου.
Φωτογραφίες: Κορνηλία Σιδηρά, Γιώργος Χρυσοχοίδης.
Παραγωγή: «anagnorisis» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνία: Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017. Ώρα Έναρξης: 21:00. Διάρκεια: 90’. Κρατήσεις θέσεων στο 6947186910. 

Προπώληση εισιτηρίων: ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5 – Τηλ. 2651025670) και Βιβλιοπωλείο Χαρτέξ (Πλατεία Δημοκρατίας 13).
Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση, ανέργων, φοιτητές, πολύτεκνων, ΑΜΕΑ 10,00 ευρώ. Ταμείο 12,00 ευρώ