Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Ο ΓΑΣ «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ» ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - Δίπλα στον παραγωγό για οποιοδήποτε πρόβλημα

Ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση αγροτών»  με αφορμή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, την κατάθεση  εγγράφου των 49 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή με την μορφή  ερωτήσεων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης περί καταλογισμού ευθυνών στους πιστοποιημένους φορείς του Ο.Σ.Δ.Ε κατά την υποβολή των αιτήσεων από πλευράς των παραγωγών, θεωρεί κατ΄ αρχάς θετική και προς τη σωστή κατεύθυνση την πρωτοβουλία αυτή. 
Από την πλευρά της...
η «Ένωση αγροτών» Ιωαννίνων κάνει γνωστό ότι «πάντοτε στο παρελθόν ήταν δίπλα στον παραγωγό για οποιοδήποτε πρόβλημα είχε κατά την υποβολή των αιτήσεων και την πληρωμή των ενισχύσεων, δεδομένου ότι υπήρχε και υπάρχει πολυετής εμπειρία κατάρτιση και ειδίκευση του  επιστημονικού προσωπικού της, που ασχολείται με το αντικείμενο, με συνεχείς επιμορφώσεις και προσπαθούσε πάντα και προσπαθεί να εκμηδενίσει τυχόν σφάλματα ή παραλήψεις που τυχόν θα ζημίωναν οικονομικά  τον παραγωγό, αναλαμβάνοντας επί πλέον πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται».

Ο Γ.Α.Σ. Ιωαννίνων «θα συνεχίσει και στο μέλλον να προσφέρει τις υπηρεσίες του υπεύθυνα  στο σύνολο των παραγωγών που τον εμπιστεύονται για ποιότητα και την ασφάλεια που τους παρέχουν τα έμπειρα στελέχη του», όπως τονίζεται, για να προσθέσει: «Τέλος θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους δύο Γιαννιώτες Βουλευτές τόσο στον κ. Καραγιάννη όσο και στην κα. Τζούφη, να μας γνωρίσουν εάν έχουν γίνει δέκτες παραπόνων από παραγωγούς της περιοχής μας οι οποίοι δεν εισέπραξαν τα δικαιούμενα ποσά  των επιδοτήσεων από λάθη ή παραλείψεις οι οποίες οφείλονται σε υπαιτιότητα του ΚΕΑ του Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών” εκτός κι εάν η συμμετοχή τους στην παραπάνω έγγραφη ερώτηση αφορά άλλες περιοχές της χώρας. Διότι μέχρι σήμερα κανένας δικαιούχος παραγωγός επιδοτήσεων δεν έχει διαμαρτυρηθεί στην υπηρεσία  μας».
Ο Γ.Α.Σ.Ι ενημερώνει ακόμα «τους ίδιους τους παραγωγούς ότι σε περίπτωση λάθους που θα οφείλεται σε υπαιτιότητα των υπηρεσιών του Συνεταιρισμού θα αποζημιώνει  ο ίδιος τους παραγωγούς. Αυτό επιτάσσει η λογική και αυτό είναι και το δίκαιο  των παραγωγών οι οποίοι είναι οι τελευταίοι αποδέκτες και θα πρέπει να λαμβάνουν το ποσό των ενισχύσεων που νομίμως τους αναλογεί».
«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ από πλευράς τους θα πρέπει να βάλουν αυστηρούς κανόνες και ελέγχους στους φορείς Α’ και Β’ βαθμού όσον αφορά την λειτουργία τους αλλά και την τυχόν ίδρυση  νέων φορέων οι οποίοι θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους, αλλά και να παρέχουν  υψηλό επίπεδο  υπηρεσιών στους αγρότες», καταλήγει.