Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Κατηγορηματικός ο Μητσοτάκης: «Οι παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων δεν θα εγκριθούν»

Συνέντευξη για το «πολύ λίπος στο δημόσιο» στο κεντρικό δελτίο του Alpha (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Alpha για το “πολύ λίπος στο δημόσιο” και έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα ενώ αναφέρθηκε και στους συμβασιούχους.
Ξεκαθάρισε, υπονοώντας σαφέστατα απολύσεις για συγκεκριμένες περιπτώσεις: «θα επανεξετάσουμε όλες τις μονιμοποιήσεις που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εάν είναι παράνομες δεν θα εγκριθούν». 
Μιλώντας με ρεαλισμό και όχι λαϊκισμό και βάζοντας το δημόσιο συμφέρον πάνω από μεμονωμένα προσωπικά συμφέροντα κάποιων εργαζομένων, αναφέρθηκε σε περιπτώσεις όπου «η κυβέρνηση μονιμοποιεί συμβασιούχους κόντρα σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου».
Παράλληλα, έκανε λόγο για...
προσλήψεις που γίνονται από την “πίσω πόρτα” ενώ επανέλαβε πώς «εμείς απολύσεις δεν κάνουμε»… 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη:
«Η κυβέρνηση σήμερα εξακολουθεί και προσλαμβάνει κόσμο σωρηδόν, εξακολουθεί και εφαρμόζει μια ρουσφετολογική πολιτική, την οποία η ίδια καταδίκαζε. Όταν σήμερα μονιμοποιούνε συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, τι κάνουν στην ουσία, προσθέτουν στο Δημόσιο ένα βάρος που είναι περιττό.
Θέλω να το αποσαφηνίσω αυτό.
Εμείς απολύσεις δεν θα κάνουμε, αλλά εάν κάποιος συμβασιούχος μονιμοποιείται με τρόπο παράνομο – και έχουμε περιπτώσεις που θα τις αναδείξουμε τις επόμενες ημέρες όπου η κυβέρνηση μονιμοποιεί συμβασιούχους κόντρα σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου– εκεί θα είμαι πολύ προσεκτικός. 
Παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχοων εμείς δεν θα δεχθούμε. Θα επανεξετάσουμε όλες τις μονιμοποιήσεις που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αν είναι παράνομες δεν θα εγκριθούν.
Αυτό δεν ισχύει για τις προσλήψεις π.χ. στο χώρο της Υγείας. Εξακολουθούνε να προσλαμβάνουνε απίθανες ειδικότητες, ανθρώπων με υποχρεωτική εκπαίδευση και όχι π.χ. νοσηλευτές. Αυτά θα τα αλλάξουμε. Η κυβέρνηση δεν επιτρέπει σήμερα σε κάποιον δήμαρχο να κάνει προσφυγή για υπάλληλό του εφόσον δεν έχει τελεσιδικήσει δικαστική απόφαση, προκειμένου να κρατήσει ανοικτές τις προσλήψεις από την πίσω πόρτα».

Δείτε αναλυτικά το ΒΙΝΤΕΟ, η συγκεκριμένη δήλωση στο 9:19 εδώ