Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΤΑ “ΤΟΛΜΗΡΑ”: Η δημοφιλής παραπολιτική στήλη από “ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ”

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ (της Παρασκευής 13-1-2017)

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ!
Αν και σε κλοιό χιονιά όλη η Ελλάδα, τα καλά νέα έρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται να έχουμε την επιστροφή του ασώτου Γιωργάκη, για τον οποίο είναι έτοιμη να σφάξει το μόσχο το σιτευτό η πρόεδρος Φώφη! Όταν λέω μόσχος μην πάει ο νους σας σε υπαρκτά πρόσωπα του άλλοτε κραταιού κινήματος. Γυρίζει πίσω το «χαμένο» παιδί χαρά γεμάτο για να ξανασώσει την πατρίδα! 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ...
Έχω 400 βιογραφικά στο συρτάρι επίδοξων σωτήρων του έθνους, είπε ο Κυριάκος. Μέσα απ’ αυτούς θα διαλέξω υποψηφίους για τη Βουλή και τη στελέχωση της κρατικής μηχανής. Θα διαλέξω όμως για υπουργούς κι εκτός βουλευτών, επισήμανε ο Κυριάκος και έστειλε το δικό του μήνυμα! Μήπως κάποιοι φωστήρες που την έχουν δει και σωτήρες να μη μπουν καθόλου στον κόπο της εκλογής τους και να πάνε κατευθείαν για υπουργική καρέκλα; 
ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ!..
Άλλο απολωλός πρόβατο σε τοπικό επίπεδο...
κάνει προσπάθειες επιστροφής στο μαντρί ως μαύρο πρόβατο πλέον. Μύρισε εξουσία και είπε να μη χάσει ευκαιρία και νάτον τώρα να ξαναντύνεται τη φόρμα του κυνηγού ευκαιριών για να ξαναφτάσει στην εξουσία εκεί που κάνα δυο φορές δοκίμασε και απέτυχε. Λέτε να ψάχνει κάτι τέτοιους ο Κυριάκος για να κάνει την τύχη του;

ΗΛΘΕ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ!
Ένας χιονιάς ήταν ικανός ν’ αποδείξει ότι ετούτη η χώρα είναι εντελώς ανοχύρωτη και σ’ αυτό το μέτωπο. Το καλοκαίρι ανίκανη ν’ αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές και καίγεται κόσμος και χάνονται περιουσίες, ενώ τον χειμώνα αυτά γίνονται με την κακοκαιρία.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ...
Έρχεται χιονιάς φώναζαν και ματαφώναζαν οι μετεωρολόγοι και επειδή δεν ήλθε στην ώρα που τον προσδιόριζαν, αρχίσαμε να τους παίρνουμε στην πλάκα. Όταν ήλθε ο χιονιάς και είδαμε τι συνέβη φοβάμαι πως σπάνε μαζί μας πλάκα οι μετεωρολόγοι!

Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ...
Πόλη - φάντασμα τα Γιάννενα προχθές και ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. Η χιονόπτωση απέκλεισε σχεδόν όλο τον κόσμο στα σπίτια του, διότι κάθε απόπειρα εξόδου ήταν αδύνατη. Υπήρχαν κι εκείνοι που βγήκαν στην κεντρική πλατεία και στους δρόμους με σκι! Το είδαμε κι αυτό!..

ΤΑ ΧΩΡΙΑ...
Δεν μιλάμε για τα χωριά που είδαν άσπρη μέρα αλλά δεν είδαν και την ανάλογη στήριξη απεγκλωβισμού τους! Ούτε είχαν την διάθεση για διασκέδαση βγάζοντας τα σκι και τις ανάλογες αμφιέσεις όπως έκαναν κάποιοι άλλοι στο κέντρο της πόλης και στις λεωφόρους όπου το χιόνι έφτασε στο μισό μέτρο αλλά η απροετοιμασία μέχρι το Θεό!

Η ΑΓΟΡΑ...
Φυσικά, η αγορά ήταν σχεδόν κλειστή στην πόλη συνεχίζοντας την κατάσταση των προηγούμενων ημερών που, αν και ανοικτή, ήταν σαν να είναι κλειστή, αφού τα χρήματα λίγα αν και εκπτώσεις. Να φανταστείτε ότι οι μηχανισμοί ήταν σε ετοιμότητα!

ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΣ...
Χειμώνας είναι κι όλα μπορούν να συμβούν. Το ζήτημα δεν είναι τι θα κάνει ο καιρός αλλά πόσο έτοιμοι είμαστε εμείς ν’ αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ο ωχαδελφισμός και η σκέψη «ας έλθει εκείνη η ώρα και θα δούμε», είναι τα στοιχεία εκείνα που μας χαρακτηρίζουν σαν λαό και ιδιαίτερα όλους όσους έχουν διοικητικές ευθύνες.

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ!..
Όλη η Ελλάδα στο έλεος του χιονιά μ’ ένα Κράτος να σηκώνει τα χέρια ψηλά. Αλλού τα πράγματα είναι δραματικά, αλλού είναι κωμικοτραγικά όπως στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης όπου, άκουσον - άκουσον, πάγωσαν τ’ αλάτια στις αλατιέρες και γι’ αυτό αλάτι... γιοκ στους δρόμους της πόλης! «Τυχεροί» κάποιοι άλλοι Δήμοι που δεν έβγαλαν καθόλου αλατιέρες ή γιατί δεν είχαν ή γιατί δεν είχαν εμπιστοσύνη στο αλάτι που μπορεί να ήταν σκάρτο!

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΕΛΑΣ...
Ακούμε, βλέπουμε και ζούμε ιστορίες τρέλας έτσι κι αλλιώς σ’ αυτή τη χώρα που την βρήκε ξέφραγη και ο χιονιάς και μπήκε! Αλήθεια, για ποια πράγματα είναι έτοιμη η κρατική μηχανή να φανεί χρήσιμη στους πολίτες; Όταν οι εθνικές οδοί κλείνουν ένα 24ωρο, τα τραίνα δεν φτάνουν στους προορισμούς τους επειδή «κρυώνουν» οι μηχανές και κανείς δεν φρόντισε να τους ρίξει έστω ένα... κασκόλ στους ώμους, όταν η πρόσβαση στα νοσοκομεία είναι αδύνατη, όταν το ίδιο συμβαίνει και με τα σχολεία, τότε είναι να του βάζουμε λουκέτο, να παραδίνουμε τα κλειδιά και να την κάνουμε μ’ ελαφρά πηδηματάκια.

ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ...
Ο άλλος στην Αθήνα έκλεισε το δημοτικό κατάστημα όπου έβρισκαν καταφύγιο οι άστεγοι, διότι, λέει, έληξε το ωράριό του και ο αντικαταστάτης του ασθένησε αιφνιδίως! Ο ζαμανφουτισμός σε όλο του το μεγαλείο. Θα κάνει ΕΔΕ ο Δήμαρχος Καμίνης, λένε τα Αθηναϊκά ΜΜΕ. Πιάστο αυγό και κούρευτο, ένα πράγμα...

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ...
Για ιστορικό χιονιά έκαναν λόγο οι μετεωρολόγοι και δεν ίδρωνε τ’ αυτό κανενός. Μπορεί να μην ήταν ιστορικός κατά την έννοια που τον ήθελαν, αλλά θα μείνει στην ιστορία η αντιμετώπισή του. Θα μείνουν στην ιστορία οι δικαιολογίες που επιστράτευσαν οι πάσης φύσεως αρμόδιοι για να δικαιολογήσουν την απρονοησία τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ...
«Αλήθεια, στους πόσους θανάτους από μαγκάλια ευαισθητοποιείται η Κυβέρνηση για να μειώσει τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης»; Πόσο διαχρονική και πόσο επίκαιρη είναι αυτή η απορία. Την πρώτη φορά την απορία την είχαν οι αριστεροί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που όμως τώρα ως Κυβέρνηση έχουν υποστεί... παχυδερμισμό!

ΤΟΤΕ ΕΚΡΑΖΑΝ!..
Τότε ως αντιπολίτευση έκραζαν την... ανάλγητη Κυβέρνηση Α. Σαμαρά που είχε φτάσει το πετρέλαιο θέρμανσης στο Θεό με αποτέλεσμα να επιστρέφουν οι νεοέλληνες στην περίοδο της κατοχής χρησιμοποιώντας τα μαγκάλια ως πηγές θέρμανσης. Τότε ήταν που οι περιβόητοι Τσίπρας - Καμμένος με τα υπόλοιπα συμπράγκαλά τους ανέβηκαν στα κάγκελα από τη λύπη τους για τα δύο άτυχα παιδιά στη Λάρισα που δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις μαγκαλιού κι έχασαν τη ζωή τους. Ο ένας άτυχος νέος ήταν συμπατριώτης μας...

ΠΟΛΙΚΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ!
Οι ίδιοι άνθρωποι ντύθηκαν... πολικές αρκούδες και δεν φαίνεται να συγκινούνται από τους χιονιάδες, ούτε από τους θανάτους συμπατριωτών, λόγω του ψύχους και το’ χουν ρίξει στην παλαβή! Ο ένας, ο Μουζάλας, λέει ότι την πατήσαμε αλλά δεν παραιτείται, ο άλλος κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση που πάει και θυμάται τι έλεγαν και τι έγραφαν τα σαΐνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τους ανοίγει πληγές. Κρατούν το δικαίωμα της κριτικής και της π...ριάς για τον εαυτό τους μόνο!

Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ...
«Δύο νεκροί, τρεις κινδυνεύουν από μαγκάλι στην Ελλάδα του 2013. Ώρα για εγρήγορση, αλληλεγγύη και αγώνα κόντρα στην αναισθησία του χορτάτου»! Τα έγραφε αυτά ο... επαναστάτης αχόρταγος και άπληστος Παπαδημούλης που κάποια εκατομμυριάκια τα έχει σε καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού! Καταλάβατε ποιοι άλλοι κάνουν κουμάντο εκτός από τους Καρανικαίους και τους Μουζάλες

ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ...
Στήθηκε μεγάλο φαγοπότι γύρω από την αντιμετώπιση του προσφυγικού και τα εκατομμύρια ευρώ πάνε κι έρχονται αφήνοντας τελικά στο έλεος του... καιρού τους ανθρώπους! «Έφαγαν» τόσα εκατομμύρια, με τα οποία όμως δεν μπόρεσαν να τους βάλουν κάτω από ένα κεραμίδι. Τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν ότι έχουν ένα πλοίο του ναυτικού όπου θα τους στιβάξουν για να μη τους βλέπει κανείς στο εξής. 
Και για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης