Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Χειμερινές εκπτώσεις από σήμερα Δευτέρα μέχρι 28 Φεβρουαρίου

Από σήμερα Δευτέρα ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και θα διαρκέσουν ως το τέλος Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μία κλασική εκπτωτική περίοδο που βοηθά τους καταναλωτές να καλύψουν τις χειμωνιάτικες ανάγκες τους.  
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η έλλειψη χρημάτων στα νοικοκυριά για μία ακόμα χρονιά, με τους εμπόρους να προσπαθούν να πείσουν τον καταναλωτή με...
συνδυασμό ποιότητας και τιμής, προσδοκώντας τουλάχιστον στην αύξηση της ρευστότητας. 
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Αθηνά Σπύρου, σε δηλώσεις της σημείωσε:
«Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Μέσα σε αυτή την περίοδο, τα καταστήματα μπορούν να κάνουν εκπτώσεις στα προϊόντα τους. Οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να γράφουν το ποσοστό έκπτωσης ή την αρχική και την τελική τιμή των ειδών που έχουν. Οι καταστηματάρχες από την μεριά τους περιμένουν να δουν τον τζίρο τους να αυξάνεται μιας και την περίοδο των γιορτών παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στην αγορά, τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία δεν φτάνουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Οι καταναλωτές από την μεριά τους περιμένουν τις χειμερινές εκπτώσεις ελπίζοντας ότι τα ποσοστά θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να τους επιτρέψουν να κάνουν τις αγορές που επιθυμούν » κατέληξε η κα. Σπύρου.