Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ένας χώρος για τα άτομα με αναπηρίες

Ένα νέο χώρο, απέκτησε το Νομαρχιακό σωματείο ΑμεΑ Ιωαννίνων. Τα νέα γραφεία του σωματείου, στεγάζονται πλέον στο ΚΕΠΑΒΙ και αποτελούν μία βάση των ατόμων με αναπηρία σε ό,τι χρειάζονται. 
Ο πρόεδρος του νομαρχιακού σωματείου κ. Αστερινός Μάνθος αναφέρθηκε με δηλώσεις του σε αυτό το πάγιο αίτημα που έγινε πραγματικότητα χάριν στη καθοριστική συμβολή του αντιδημάρχου Νίκου Γκόλα, τον οποίον και ευχαρίστησε. 
«Ήταν χρόνιο αίτημά μας να στεγαστούν τα...
γραφεία στο κέντρο της πόλης και να είναι προσβάσιμα ώστε να είμαστε σε άμεση επαφή με τα μέλη μας» είπε ο κ. Μάνθος καλώντας όλους να γνωρίσουν και να επισκεφθούν το χώρο του σωματείου στο ΚΕΠΑΒΙ.

Για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και έργα που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία ο κ. Μάνθος σημείωσε: «Υπάρχει μια συνεργασία με τον Δήμο για να δούμε πώς μπορεί να αξιοποιήσει τα προγράμματα. Ωστόσο, η ζωή των ατόμων με αναπηρία αλλάζει από τα καθημερινά μικρά έργα όπως για παράδειγμα να είναι προσβάσιμο ένα πεζοδρόμιο σε ένα αμαξίδιο» είπε.
Ο γενικός γραμματέας του σωματείου κ. Δημήτρης Αργυρός, αναφέρθηκε στην λειτουργία των γραφείων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία που συστεγάζουν την περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Ήπειρος και βορείων Ιονίων νήσων και το νομαρχιακό σωματείο ΑμεΑ Ιωαννίνων. 
Όπως είπε, τα γραφεία θα λειτουργούν καθημερινά ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2651062283. «Περιμένουμε όλους να έρθουν στο νέο μας χώρο» κατέληξε.