Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ωδίνες στη ΝΟΔΕ – Ζήτημα με επιλεκτική παραχώρηση των γραφείων σε μία από τις ομάδες της ΟΝΝΕΔ

Σε δυσμένεια και ο υιός Γερασιμίδη, με το ζόρι εκλέχτηκε προτελευταίος για 3 ψήφους
Ο νέος Πρόεδρος της Ο.ΝΕ.Ν.Δ. Κώστας Δέρβος
Σε μπελάδες μπήκε η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, με τον εμφύλιο στις τάξεις της ΟΝΝΕΔ να μαίνεται. Η αψυχολόγητη –επιλεκτική όπως χαρακτηρίστηκε- παραχώρηση των γραφείων της περί τις 20 Οκτωβρίου σε τμήμα της ΟΝΝΕΔ για συγκέντρωση 10 περίπου ατόμων ήταν η θρυαλλίδα που έσπασε και έφερε στην επιφάνεια την εμφύλια διαμάχη των τριών τουλάχιστον στρατοπέδων. Διαμάχη που μαίνεται μέχρι και τώρα.
Η κόντρα φαίνεται πως έχει δυνατά ερείσματα στο παρελθόν, καθώς μετά την κατάργηση και επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχουν Νομαρχιακές Επιτροπές και αντίστοιχοι πρόεδροι. Παράλληλα η αδυναμία να γίνουν εκλογές στην τοπική ΟΝΝΕΔ τον Απρίλιο συνεχίζει να ρίχνει νερό στο μύλο της τοπικής αντιπαράθεσης.
Οι τρεις (προς το παρόν ομάδες στην ΟΝΝΕΔ) των...
1) Μα.Λα. & Κω.Βλ., 2) Νι.Μα & Κω.Τσ. και 3) Θα.Μω. & Βα.Γρ. ενώ “ακονίζουν” τα ξίφη τους, αντιμάχονται έντονα για τη διάθεση των γραφείων της ΝΟΔΕ στην 3η ομάδα για συγκέντρωση, καταλογίζοντας για το γεγονός επιλεκτική προτίμηση και αντικομματική ενέργεια στον πρόεδρό της κ. Σπ. Βασιλείου, ενώ παράλληλα το γεγονός έφτασε από τους νεολαίους τόσο στα αυτιά της Τομεάρχου Ιωαννίνων Μαρίας Μουρατίδου, όσο και στα κεντρικά του κόμματος.

Η συγκέντρωση αυτή έριξε λάδι στη φωτιά καθώς φαίνεται ότι οι συγκεντρωθέντες …αυτοχρίστηκαν(;) ως προσωρινό προεδρείο της ΟΝΝΕΔ!!!

Και αυτό χωρίς να υπάρχει ούτε κατά διάνοια κάτι τέτοιο και στα Γιάννενα αλλά και πανελληνίως, αφού οι ΟΝΝΕΔίτες περιμένουν την πολυπόθητη προκήρυξη των νέων εσωκομματικών εκλογών.

Σε δυσμένεια…
Παράλληλα φαίνεται πως πολιτικά «οι αμαρτίες γονέων βαρύνουσι τέκνα», καθώς η σκληρή περιθωριοποίηση του πρώην υποψήφιου Νίκου Γερασιμίδη από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη -παρά την κουμπαριά του με τη Ντόρα- επειδή όπως λέγεται είχε ταχθεί αναφανδόν με το Βαγ. Μεϊμαράκη, επέδρασε όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ και στο γιο του, το Δημήτρη Γερασιμίδη.
O νεαρός Γερασιμίδης που βρίσκεται στην Αθήνα, φαίνεται ότι βρίσκεται σε δυσμένεια καθώς παρά τις αρχικά υψηλές προσδοκίες έλαβε μόλις 93 ψήφους (έναντι 668 του πρώτου) και εξελέγη με το ζόρι προτελευταίος (99ος) για 3 ψήφους, ενώ ταυτόχρονα τον άφησαν έξω και από τις 27 θέσεις ευθύνης της ΟΝΝΕΔ.
Όπως αναφέρουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ αιτία –πέραν της αρνητικής πολιτικής εκτίμησης του πατρός- στάθηκε η ένταξη του υιού στην ομάδα του “παραμερισμένου” Ανδρέα Παπαμιμίκου (όπου τοποθετείται και η 1η, η ΤΕΙτζίδικη εκ των τριών ομάδων). Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι διαφορετικά η Ντόρα δε θα “άφηνε” σε καμία περίπτωση το γιο του κουμπάρου της να πατώσει.

Υποχρέωση…
Ασφαλώς –όπως τονίζουν τοπικά στελέχη της ΝΔ- η ΝΟΔΕ οφείλει άμεσα να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων απίστευτων κωμικοτραγικών καταστάσεων στη νεολαία της Ν.Δ. στα Γιάννενα, που αντικατοπτρίζουν έντονο κλίμα εσωστρέφειας, τη στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπει εξουσία και οργανώνεται με απίστευτα καθαρές δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς οι αποφάσεις να λαμβάνονται εκ των προτέρων σε “σκοτεινούς θαλάμους”.

Τα νέα Πανελλαδικά όργανα της ΟΝΝΕΔ
Έγινε ο ορισμός Αντιπροέδρου, Εκτελεστικού Γραφείου, Αναπληρωτών Ε.Γ. και Γραμματειών της ΟΝΝΕΔ
Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της ΟΝΝΕΔ, ορίστηκε ως Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης ο Παύλος Μαρινάκης

Παράλληλα, κατά το άρθρο 22 παρ. 2 του Κανονισμού Λειτουργίας, ορίστηκαν ως μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της οργάνωσης, με τις ακόλουθες αρμοδιότητες – χαρτοφυλάκια οι:

Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής: Άγις Δήγκας
Υπεύθυνος Οργανώσεων Επαρχίας: Θάνος Κολοβός
Υπεύθυνος Οργανώσεων Θεσσαλονίκης: Αλέξανδρος Μανδρίνος
Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων: Γιάννης Αναστασόπουλος
Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΤΕΙ: Κωνσταντίνος Στάσης
Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού: Κώστας Μαμουλής
Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Δημήτρης Τρούπος
Υπεύθυνος Νεανικής Επιχειρηματικότητας: Φώτης Βρεκός
Διευθυντής Πολιτικού Συμβουλίου: Αλέξανδρος Μίχας
Υπεύθυνος Επιστημονικών Φορέων και Παραγωγικών Τομέων: Νίκος Μαχαιριώτης
Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων: Χριστίνα Μπαλάσκα
Υπεύθυνος Οργανώσεων Εξωτερικού και Απόδημου Ελληνισμού: Θοδωρής Καλαμπόκης  
Υπεύθυνη ΜΑΚΙ: Χριστίνα Νιάνια

Επιπρόσθετα, κατά το άρθρο 22 παρ. 1, ορίστηκαν ως αναπληρωτές του Ε.Γ. οι:

Αναπληρωτής Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής: Νίκος Παπασωτηρίου
Αναπληρωτές Γραμματείς ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων: Μένιος Κορομηλάς, Στέλιος Λεριός
Αναπληρωτής Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΤΕΙ: Μιχάλης Νίκας
Αναπληρωτής Υπεύθυνος Νεανικής Επιχειρηματικότητας: Γιώργος Μιχαλολιάκος
Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων: Εβελίνα Λαζαρίδη
Αναπληρωτής Υπεύθυνος Οργανώσεων Εξωτερικού και Απόδημου Ελληνισμού: Βαγγέλης Καραμίντζιος

Τέλος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 συστήνονται οι ακόλουθες Γραμματείες της ΟΝΝΕΔ, τις οποίες αναλαμβάνουν οι:

Διευθυντής ΟΝΝΕΔ: Νίκος Παπουτσής, Αναπληρωτής: Σωτήρης Καλλής
Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης:
Υπεύθυνη: Κατερίνα Καρατζιοβάλη, Αναπληρωτής: Δημήτρης Μουντάκης
Γραμματεία Ψηφιακής Επικοινωνίας, Μηχανοργάνωσης και Εθνικού Μητρώου Μελών ΟΝΝΕΔ:
Υπεύθυνος: Χρήστος Τζέλης, Αναπληρωτής: Δημήτρης Γκουλής 
Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας των Φύλων:
Υπεύθυνη: Αντιγόνη Ψυχαράκη