Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ

Μία ακόμη συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας απαιτώντας από την πολιτεία να εφαρμόσει τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Αυτή τη φορά η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με τον συμβολικό αποκλεισμό του το πρωί της Τετάρτης, με τα μέλη της Ομοσπονδίας να ζητούν για πολλοστή φορά από την πολιτική ηγεσία να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία, θα πρέπει να επιστρέψει το μισθολογικό τους καθεστώς στα επίπεδα του 2012.
Όπως ανέφερε ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ Γ. Παπατσίμπας είναι...
καθολική η απαίτηση από την πολιτεία, να τηρεί και να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις και όχι μόνο εκείνες που κατά την άποψη των εκάστοτε κυβερνήσεων, την εξυπηρετούν.

«Δε γίνεται η κυβέρνηση να επικαλείται δικαστικές αποφάσεις α λα καρτ, αλλά να μην εφαρμόζει η ίδια τις δικαστικές αποφάσεις. Οι αστυνομικοί δεν αντέχουν άλλες περικοπές στο μισθολόγιό τους και απαιτούν το σεβασμό της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός τους, των συνθηκών εργασίας και τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες συναδέλφους μας, που χάθηκαν στο καθήκον», σημείωσε ο κ. Παπατσίμπας.