Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Δήμος Ζίτσας – “Προσωπικό”: Σημειώσατε Χ …στον ίσκιο

Εργαζόμενες: «κίνδυνος εκδικητικής συμπεριφοράς του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ.  Δήμου Ζίτσας εναντίον µας, μετά τις ευθείες απειλές που διατύπωσε… ότι θα µας στείλει να απολαμβάνουμε τη σκιά των δέντρων της Ζίτσας» - Η Αποκεντρωμένη απέρριψε αυτή την προσφυγή, αλλά έκανε δεκτή άλλη...
Με δύο αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου κρίθηκαν αντίστοιχες προσφυγές εργαζομένων κατά του Δήμου Ζίτσας (του ΝΠΔΔ). Με την πρώτη απορρίφθηκε η προσφυγή τριών υπαλλήλων που υπηρετούν στο Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ζίτσας για απόφαση μετακίνησης που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο.
Με τη δεύτερη δικαιώθηκε υπάλληλος που προσέφυγε κατά της τοποθέτησης προϊσταμένης σε τμήμα που δεν υπάρχει!!! 
Όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον προξενούν...
τα διαλαμβανόμενα στις αποφάσεις.
Συγκεκριμένα η πρώτη απόφαση (εδώ) αναφέρεται σε ζήτημα που είχε προκαλέσει και την αντίδραση συνδικαλιστών των Εργαζομένων στους ΟΤΑ. 
Η Αποκεντρωμένη απέρριψε την προσφυγή των εργαζομένων (Ουρ. Μπενέκου, Αλ. Λύτη και Νικ. Σωτηριάδου) οι οποίες «προβαίνουν και σε διάφορους χαρακτηρισμούς περί εκδικητικότητας του Προέδρου του Ν.Π.∆.∆. χαρακτηρισμοί και κρίσεις που είναι παντελώς αβάσιμοι και επικαλούνται ότι ενδεχομένως θα μετακινηθεί κάποια από αυτές στην Ζίτσα, το μελλοντικό, όμως και αβέβαιο αυτό γεγονός δεν αρκεί προς θεμελίωση έννομου συμφέροντος προσωπικού…».
Όμως όπως αναφέρει η απόφαση «…από την εξέταση του φακέλου της υπόθεσης προέκυψε ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.∆.∆. του Δήμου Ζίτσας, εκδόθηκε από αναρμόδιο όργανο, σύμφωνα µε τις διατάξεις…  πρέπει, το διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.∆.∆., στα πλαίσια των αρχών της χρηστής διοίκησης, να προβεί στην ανάκληση της προσβαλλόμενης απόφασης και να παραπέμψει το θέμα στο αρμόδιο όργανο, ήτοι τον πρόεδρο του ∆.Σ. του Ν.Π.∆.∆. Δήμου Ζίτσας, για την έκδοση σχετικής απόφασης…»

Επίσης με δεύτερη απόφαση (εδώ)  η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου έκανε δεκτή για τυπικό λόγο προσφυγή άλλης υπαλλήλου (Νικ. Σωτηριάδου)  κατά της τοποθέτησης προϊσταμένης σε τμήμα του Παιδικού Σταθμού Ελεούσας, επειδή ο Δήμος Ζίτσας (το ΝΠΔΔ) όρισε προϊσταμένη σε τμήμα που δεν υπάρχει!!!