Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Δολιανά: Όχι πανικός - Πολύ μεγάλη η καθίζηση, η γη κάθεται

(ΒΙΝΤΕΟ + χάρτης): Σε εξέλιξη, μέχρι τώρα είναι περίπου 300 τμ με βάθος 25 μ! - Εκκενώθηκαν οι σταβλικές εγκαταστάσεις – Ευτυχώς τα σπίτια είναι μακριά
Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Καλπακίου, είχαν ανησυχήσει έντονα από την συνεχή σεισμική δραστηριότητα. Τώρα παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη του ρήγματος στα Δολιανά, ενώ αναμένεται κλιμάκιο του ΙΓΜΕ.
Όπως είπε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης «Χθες μέχρι αργά το βράδυ η έκταση που είχε βουλιάξει ήταν μικρότερη. Τη νύχτα επεκτάθηκε αρκετά. Υπήρχαν δέντρα που απορροφήθηκαν από τον κρατήρα. Χθες το βράδυ βλέπαμε τις ρίζες τους, σήμερα...
έχουν καλυφθεί με χώματα» και τόνισε «Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, συζητήσαμε με το ΙΓΜΕ και είναι καθησυχαστικοί»
Κάντε ΚΛΙΚ στη φωτογραφία
για
zoom της περιοχής
Η μεγάλη καθίζηση σημειώθηκε στα Δολιανά, δίπλα από το Καλπάκι, σε χωράφι του κ. Γκουγιάννου, όπου υπάρχει κτηνοτροφική μονάδα. Όπως δήλωσε ο κ. Γκουγιάννος, υπάρχει φόβος και αγωνία για την έλευση των γεωλόγων, οι οποίοι και θα δώσουν μια πρώτη εξήγηση. Το καλό είναι ότι δεν επικράτησε πανικός στους κατοίκους. 
Πάρα πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να δουν από κοντά τον κρατήρα που άνοιξε, ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν απαγορευτικά, για την ασφάλεια κατοίκων και κυνηγών που κινούνται στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ "ΗΠΕΙΡΟΣ TV1"   (refresh)



(κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom)