Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Για την εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Τάσο Γιαννίτση μίλησε ο Δ. Σιώτος

Ενόψει της εκδήλωσης της Τετάρτης με ομιλητή τον καθηγητή κ. Τάσο Γιαννίτση που πραγματοποιεί ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων με θέμα «2009-2016: Ανατροπές, αντιθέσεις, προσδοκίες», η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Ομίλου παραχώρησε σήμερα 3/10/2016 συνέντευξη τύπου.
Μιλώντας εκ μέρους της διοικούσας επιτροπής του ομίλου ο Δημήτρης Σιώτος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Τάσου Γιαννίτση λέγοντας ότι...
αποτελεί μια εμβληματική μορφή πολιτικού και διανοουμένου  και το όνομά του είναι συνδεδεμένο με την πρόταση μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος που κατέθεσε το 2001, η οποία ματαιώθηκε κάτω από τη σφοδρή αντίδραση του συνόλου των πολιτικών κομμάτων και των συνδικάτων της χώρας!

Μια πρόταση που αν την υιοθετούσαμε, ίσως να μην ζούσαμε τον  εφιάλτη της κρίσης που βιώνει η χώρα από το 2009 και σίγουρα θα ήταν λιγότερο επώδυνη η αντιμετώπισή της,  αφού η κρίση του ασφαλιστικού συστήματος συνδέεται ευθέως με το δημοσιονομικό εκτροχιασμό  που προκάλεσαν τα ελλείμματα και η συσσώρευση δυσθεώρητου χρέους.
Συνεχίζοντας ο κ. Δ. Σιώτος σκιαγράφησε το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Γιαννίτση λέγοντας ότι θα είναι μαζί μας την Τετάρτη για να μιλήσει και να συζητήσει  για τις ανατροπές που συντελέστηκαν στη χώρα τα χρόνια της κρίσης, ανατροπές οικονομικές, πολιτικές, αξιακές, ψυχολογικές, για τις νέες αντιθέσεις που  προέκυψαν εξαιτίας της κρίσης και τη συμπλοκή τους με τις παλιές, αλλά και για τις προσδοκίες των πολιτών για το μέλλον τους και για το μέλλον της χώρας.
Θα απαντήσει δηλαδή στο θεμελιώδες ερώτημα: Πού βρισκόμαστε σήμερα, αλλά κυρίως πώς θα πάμε στο αύριο.
Πως δηλαδή, όπως έχει διατυπώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος στο βιβλίο του «Η Ελλάδα στην κρίση», θα υπερβούμε την «Πολιτική Πεντάλφα» της κατάρρευσης. Την Αδράνεια, την Αμορφωσιά, τον Ανορθολογισμό, την Απληστία και τον Αρνητισμό και θα σχεδιάσουμε τους άξονες μιας πολιτικής εξόδου από την κρίση και τη διεθνή επιτροπεία. Πώς θα συγκροτηθεί μια εθνική δύναμη που θα ανατρέψει εκείνα τα δόγματα και τις ιδεοληψίες που μετέτρεψαν τη χώρα σε επαρχιακό μικρομάγαζο των Νοτίων Βαλκανίων.

Κλείνοντας ο Δ. Σιώτος κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 8:30μμ.