Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Λόγω του σεισμού; Άνοιξε μεγάλος κρατήρας κοντά στο Μπιζάνι, πλησίον της Εθνικής Οδού

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Αποκλείστηκε η περιοχή για λόγους ασφαλείας. Ίσως το γεωλογικό φαινόμενο να έχει σχέση με την ισχυρή σεισμική δόνηση του περασμένου Σαββάτου
Άνοιξε η Γη, σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων - Άρτας, στο ύψος του 12ου χλμ., περίπου στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. 
Συγκεκριμένα μια έκταση περίπου 100 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με πρόχειρο υπολογισμό, έπαθε καθίζηση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία μεγάλη τρύπα βάθους τουλάχιστον 4-5 μέτρων, σύμφωνα με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαυρογιώργο.
Στο σημείο, πήγε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ έχει ενημερωθεί και το ΙΓΜΕ.
Για λόγους ασφαλείας...
αποκλείστηκε η περιοχή όπου σημειώθηκε η μεγάλη καθίζηση, καθώς το γεωλογικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη. Επειδή πολύ κοντά στην καθίζηση υπάρχει στύλος της ΔΕΗ, έγινε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή.

Ο καθηγητής Ευθ. Λέκκας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, το γεωλογικό φαινόμενο να έχει σχέση με την ισχυρή σεισμική δόνηση του περασμένου Σαββάτου. Όπως είπε, στους ασβεστόλιθους της περιοχής όπου σημειώθηκε ο κρατήρας, μπορεί να προϋπήρχε ένα καρστικό κενό, το οποίο πριν το σεισμό να ήταν σε κατάσταση οριακής ισορροπίας και με τις αλλεπάλληλες δονήσεις να κατέρρευσε.
Σήμερα αναμένεται κλιμάκιο του ΙΓΜΕ, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.