Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Ο Γιάννης Γουδέβενος εκλέχτηκε νέος αντιπρόεδρος (& επόμενος πρόεδρος) της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Όλη η επιστολή υποψηφιότητας του διακεκριμένου Γιαννιώτη Καθηγητή Καρδιολογίας – Οι κύριοι άξονες της πολιτικής του - Ποιοι ήταν οι συνυποψήφιοι - ΒΙΝΤΕΟ με την έναρξη της ομιλίας του και το Γουέστερν...
Με σαρωτική πλειοψηφία άνω του 40% επί περίπου 1.300 καρδιολόγων από όλη την Ελλάδα, ο διακεκριμένος Καθηγητής Καρδιολογίας Γιάννης Γουδέβενος εκλέχτηκε σήμερα στη θέση του αντιπροέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και στην επόμενη περίοδο αναλαμβάνει πρόεδρος. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σήμερα (09:00-16:00) στην Αίθουσα Μακεδονία, στο Ξενοδοχείο Divani Caranel.
Απερχόμενος πρόεδρος είναι ο επίσης Γιαννιώτης Στέφανος Φούσας, ο οποίος παρήγαγε κατά γενική αναγνώριση σημαντικότατο έργο. Αυτονόητο πρέπει να θεωρείται ότι η συμβολή του Στέφανου Φούσα στην εκλογή του Γιάννη Γουδέβενου...
υπήρξε σημαντικότατη.
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους επιστημονικούς φορείς της χώρας με πλούσια δράση και κοινωνική προσφορά. Ιδρύθηκε το 1948 και από τότε έχει συνεχή παρουσία στα ιατρικά και επιστημονικά δρώμενα της χώρας.
Τη θέση του αντιπροέδρου (και επόμενου προέδρου) της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας εκτός από το Γιάννη Γουδέβενο διεκδίκησαν και οι: Αθανάσιος Μανώλης, Ιωάννης Βλασερός, Πέτρος Νιχογιαννόπουλος και Χρήστος Ντέλλος.

Δείτε πιο κάτω το ΒΙΝΤΕΟ με την έναρξη της ομιλίας του, τα περί εκλογών και το...Γουέστερν!!!

Η επιστολή του Καθηγητή Καρδιολογίας Γιάννη Γουδέβενου προς τους εκλέκτορες συναδέλφους του:

Αγαπητοί συνάδελφοι,
με την επιστολή μου αυτή θέλω αρχικά να σας ενημερώσω, ότι στις επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ), στις 22 Οκτωβρίου 2016, θα είμαι υποψήφιος για την θέση του αντιπροέδρου και να μοιραστώ μερικές σκέψεις μου μαζί σας.

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να θεωρηθεί παράταιρο, εκτός πραγματικότητος και ενδεχομένως ματαιόδοξο, μέσα στα καθημερινά προβλήματα και τις επαγγελματικές μας δυσκολίες να ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την αντιπροεδρία της ΕΚΕ.
Η ΕΚΕ, μια καλά οργανωμένη και επιτυχημένη επιστημονική εταιρεία, μπορεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην επίλυση μερικών από τα καθημερινά προβλήματα των Ελλήνων καρδιολόγων.
Με στόχο την προστασία μας από ανόητους και αυθαίρετους κανονισμούς και διαδικασίες, πρέπει να απαιτηθεί η ενίσχυση του θεσμικού ρόλου της ΕΚΕ έναντι της Πολιτείας, η οποία εξακολουθεί να επιλέγει τους συμβούλους της κατά το δοκούν και να υιοθετεί μειωτικές και βλαπτικές παρεμβάσεις εις βάρος των Ελλήνων καρδιολόγων και όχι μόνο.
Ο ρόλος των επιστημονικών εταιρειών προβλέπεται να ρυθμισθεί νομοθετικά στο άμεσο μέλλον και νομίζω ότι η ΕΚΕ, με την κατάλληλη στόχευση και με μικρές αλλά ουσιαστικές τομές μπορεί να επιτελέσει ουσιαστικό έργο σε αυτή την κατεύθυνση.
Στηριζόμενος στην πολυετή μου προϋπηρεσία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Πανεπιστήμιο, στο κέντρο και την περιφέρεια, πιστεύω ότι έχω διαμορφώσει σφαιρική εικόνα για την ΕΚΕ και μπορώ να εκπροσωπήσω επάξια στο πλαίσιο της ΕΚΕ τους Έλληνες Καρδιολόγους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο βασικός σκοπός της ΕΚΕ είναι και πρέπει να παραμείνει εκπαιδευτικός. Σήμερα, όμως, οφείλει να ασχοληθεί και με τη δύσκολη καθημερινότητα του Έλληνα Καρδιολόγου. Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει η ΕΚΕ να επιδιώξει τη νομοθετική κατοχύρωση του ρόλου της ως του κύριου συμβούλου της Πολιτείας στα θέματα της Καρδιολογίας. Επίσης, πρέπει να αναπτύξει νομική υπηρεσία για την υποστήριξη των συναδέλφων που κατηγορούνται άδικα, για ζητήματα που αφορούν στη σχέση ασθενούς-γιατρού.
Εκτιμώ ιδιαίτερα το έργο που έχει συντελεστεί στην ΕΚΕ. Όμως πιστεύω, ότι στη σημερινή πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα επιβάλλεται να ισχύσουν νέοι κανόνες.
Πρέπει, ταυτόχρονα με τη διατήρηση έντονης επιστημονικής παρουσίας στην Ελλάδα και διεθνώς, να διεκδικήσουμε την εφαρμογή τομών που θα διευκολύνουν την επαγγελματική και επιστημονική σταδιοδρομία των συναδέλφων και ιδιαίτερα των νέων που σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Να απαιτήσουμε, όχι με ρομαντισμό αλλά ρεαλιστικά, διαδικασίες που θα αλλάξουν επί τα βελτίω την καθημερινότητα του Έλληνα Καρδιολόγου αλλά και το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία αποτελεί, πιστεύω, μια κορυφαία επιστημονική εταιρεία που αξιοποιώντας τις συλλογικές διαδικασίες μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία μιας τέτοιας προσπάθειας.

Συγκεκριμένα, κύριοι άξονες της πολιτικής μου θα είναι:
Η στήριξη και επέκταση του θεσμού της “συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης” των συναδέλφων καρδιολόγων με περιφερειακές ημερίδες, διαδικτυακά σεμινάρια (webinars), πρόσβαση σε περιοδικά κλπ.
Η επέκταση του θεσμού των “υποτροφιών” σε όλους τους καρδιολόγους, ειδικευμένους και ειδικευόμενους.
Η διατήρηση και ενίσχυση του “κοινωνικού έργου” της εταιρείας με συνεχείς παρεμβάσεις πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης στο γενικό πληθυσμό
Η επέκταση και κατοχύρωση του δικαιώματος των καρδιολόγων να διενεργούν διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις σε αγγεία του τραχήλου, της κοιλίας και περιφερικά.
Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των καρδιολόγων έναντι συναδέλφων άλλων ειδικοτήτων.
Η αναγνώριση και κατοχύρωση του δικαιώματος των ιδιωτών καρδιολόγων να αναγράφουν αναρρωτικές άδειες και ιατρικές βεβαιώσεις.
Ο επαναπροσδιορισμός του κόστους και των αμοιβών παλαιών και νέων ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, ώστε να ανταποκρίνονται στη σύγχρονη οικονομική κατάσταση και τις πραγματικές ανάγκες των παρόχων Υπηρεσιών Υγείας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Γουδέβενος Γιάννης Καρδιολόγος



ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ και το ...Γουέστερν